Urbanisme
Part Forana 14/07/2022

El veïns de Maria de la Salut decidiran el futur urbanístic del municipi

Territori va presentar aquest dimecres les propostes inicials per a l’elaboració del nou planejament del poble

ARA Balears
1 min
Els veïns i veïnes de Maria a la presentació de l’avanç del planejament urbanístic del municipi.

PalmaMés de cent veïns i veïnes de Maria de la Salut han conegut aquest dimecres les propostes inicials per a l’elaboració del nou planejament del municipi. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías; el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral; el batle, Bernat Quetglas, i l’equip redactor de l’avanç han estat els encarregats de la presentació del pla i també del recull de les demandes dels habitants.

La consellera Garcías ha dit que el Consell dona suport tècnic, però “és el municipi qui decideix com vol que sigui el seu futur urbanístic”, per això ha animat els habitants a participar i introduir millores en mobilitat, trama urbana i creixement. L’objectiu del Consell de Mallorca és aprovar un document totalment consensuat pels veïns de Maria de la Salut.

Aquesta vegada el planejament atorgarà més seguretat jurídica que les normes subsidiàries actuals, les quals daten del 1997. El passat 23 de març l’equip redactor contractat pel Departament de Territori va entregar el document de l’avanç perquè el ple de l’Ajuntament de Maria l'aprovàs, fet que es va produir l’11 d’abril. El Consistori del municipi publicarà en breu al BOIB el document, que estarà en exposició pública.

Territori col·labora amb cinc ajuntaments per elaborar els plantejaments i, ara per ara, s’ha aprovat l’Avanç a Maria, Lloret i Estellencs, mentre que Selva i Ariany estan a punt de fer-ho. Aquesta legislatura el Consell vol impulsar consistoris a través d’un pla de millora de la tramitació urbanística municipal, mitjançant la dotació de recursos suficients, a fi d'accelerar la redacció del planejament municipal.

stats