Part Forana 09/07/2020

L'exdirector de la revista 'S'Arenal Unit', Julián Lacoma, elegit arenaler de l'any

La regatista Maria Perelló i el president de l'UE Arenal, Quique Ogazón, li han disputat el guardó

Ara Balears
2 min
Els tres candidats al guardó, en el centre, vora diversos representants municipals

LlucmajorLes festes patronals de Sant Cristòfol, en honor al patró de l’Arenal, han pogut mantenir un acte especialment reconegut dins el programa festiu: la designació de l’arenaler de l’any'. Es tracta d'una distinció que es dona a aquelles persones o entitats que destaquen per la seva contribució i tasca al servei del municipi de Llucmajor .

Entre els tres candidats possibles, Julián Lacoma (Adahuesca, Osca, 1945) ha estat el guardonat. Lacoma és enginyer industrial i viatger sempitern. Casat amb Mónica Marrodan, va ser el director gerent de la revista S’Arenal Unit (abans S'Unió de s’Arenal), des de l’any 2006 fins a la desaparició de la publicació el 2018.

La revista arenalera va viure anys plens de dificultats econòmiques. Perquè la publicació pogués arribar cada mes als subscriptors i als llocs de venda, no li quedà més remei que cercar una impremta a Granada, on trobà millors preus i millor qualitat d'impressió, "essent la nostra revista, amb tota seguretat, una de les dues o tres millors de la província en aquest aspecte", explica Lacoma.

El segon lloc de la distinció va ser per a Maria Perelló, pels seus èxits esportius. Perelló ha estat l'única regatista espanyola a aconseguir tres vegades seguides (l'última el 2019) coronar un mundial de la classe Optimis. Els seus èxits col·loquen Llucmajor i l'Arenal en l'elit mundial de la vela.

El tercer lloc distingí la dedicació incansable de Quike Ogazón, jugador, entrenador i president del club de futbol UE Arenal. Lligat al club des de fa més de 45 anys, és un clar referent per al club i per a tot el futbol balear. És una persona també molt estimada a l'Arenal.

En un acte molt emotiu, els candidats varen rebre els guardons de mans del batle Éric Jareño i de la primera tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania de l’Arenal, Noemí Getino.

Elogis des de l'Ajuntament

"Els tres candidats són referents per al poble de l’Arenal, per la seva implicació en la localitat i pels esforços personals en els seus diferents àmbits. Qualsevol d’ells mereix de sobres el premi i ja la simple candidatura és un orgull", va dir Getino, qui va donar l’enhorabona als elegits i va anunciar que el jurat ja comença a treballar per a la designació de l'arenaler 2021.

stats