Part Forana 29/11/2022

ARCA considera absurd i urbanita l'avantprojecte de reforma de la plaça de Caimari

L'entitat demana a l'Ajuntament de Selva que la faci més accessible conservant els pedrissos i altres elements patrimonials

ARA Balears
1 min
La plaça de Caimari.

PalmaARCA, l'associació en defensa del patrimoni de Mallorca, considera que l'avantprojecte que presentà fa unes setmanes l'Ajuntament de Selva per reformar la plaça Major de Caimari "és inacceptable perquè despersonalitza el punt neuràlgic del poble". L'entitat conservacionista considera en un comunicat que "la reforma de la plaça d'un poble ha de ser fruit del consens dels que hi viuen i no de l'impuls de l'Ajuntament per demanar una subvenció al Consell de Mallorca".

En relació amb transformar la superfície plana de la plaça en un espai escalonat, com si fossin marjades, ARCA manifesta que respon "a una visió urbanita de traslladar el camp a l'interior del nucli urbà, cosa que en el cas de Caimari és absurd, perquè les marjades envolten tot el nucli".

La plaça de Caimari

"Una plaça de poble no és un espai enjardinat perquè quedi bonic. És on tenen lloc els actes socials, el mercat, les festes, les reunions amb les amistats... Són esdeveniments públics i vivències personals vinculades a unes pedres i a un paisatge", diu el comunicat que ARCA ha difós.

L'entitat demana que la intervenció sigui la mínima per fer-la més accessible i recuperar l’aljub, però que es conservi el màxim dels seus elements, com és el perímetre de de pedrissos que l'envolten, ja que està vinculat a la memòria i conforma un conjunt.

stats