Part Forana 24/05/2022

ARCA denuncia que Cort hagi permès esbucar un edifici racionalista a Blanquerna

La construcció és de l'arquitecte Guillem Muntaner i data de l'any 1941

ARA Balears
1 min
El carrer Blanquerna, en una imatge d'arxiu

PalmaL'Associació per la Revitalització de Centres Antics de Palma (ARCA) ha lamentat que l'àrea d'Urbanisme de Cort hagi concedit la llicència de demolició d'un edifici racionalista del carrer de Blanquerna de Palma. La construcció és de l'arquitecte Guillem Muntaner i data de l'any 1941, segons informa Europa Press.

ARCA considera que el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) no "soluciona" els problemes de pèrdua d'identitat i autenticitat. "El catàleg és insuficient i la major edificabilitat i la possibilitat de tenir aparcaments subterranis afavoreixen la substitució dels edificis originals", ha dit.

Aquest edifici té "un estil racionalista" i n'havia demanat la catalogació, juntament amb dos més de devora aquesta construcció. "Demolir aquest edifici implica destruir l'harmonia de la història recent de l'arquitectura", apunta.

ARCA assegura estar "indignat" i considera que aquesta demolició és una "falta de respecte per la història de l'Eixample". A més, l'entitat confessa sentir-se enganyada, ja que en conversacions amb el gerent d'Urbanisme de Cort havien aconseguit aturar temporalment aquesta demolició.

stats