Part Forana 16/10/2020

Els animalistes denuncien un genet mallorquí perquè va donar cava a una egua

Els fets varen ocórrer just després que l'animal guanyàs el Gran Premi de Manacor

T.riera
1 min
Imatge del vídeo difós pels animalistes./ ASSAIB

ManacorL'Associació Animalista de les Illes Balears (Assaib) va denunciar aquest dijous un genet mallorquí per presumpte maltractament animal perquè va donar cava a l'egua Helen Llinaritx després de guanyar el Gran Premi de Manacor.

Els animalistes han difós a través de les xarxes socials un vídeo en el qual es veu com l'individu "força l'egua Helen Llinaritx a beure una botella de cava mentre la resta de presents li riuen el fet".

Des de l'associació assenyalen que el genet ha estat sancionat per la Federació francesa de trot pel dopatge de quatre cavalls i li ha quedat prohibit entrenar i menar cavalls a França durant quatre anys, a més d'una sanció de 60.000 euros. Indiquen que les mesures es van voler fer extensives per part de la Federació balear a causa de l'historial de sancions i reincidències que acumula.

Els animalistes consideren que "és una aberració aquesta mostra de clar maltractament animal que posa un cop més en evidència que aquest personatge no respecta els animals ni la legalitat vigent ni té intenció de fer-ho i exigirem per tots els mitjans al nostre abast que aquest fet no quedi impune".

stats