Policia Local
Part Forana 26/01/2023

Andratx recupera el torn nocturn de la Policia Local gràcies a unes millors condicions

Dos agents patrullaran i un tercer restarà al quarter, que estarà obert de 22 a 6 hores

2 min
La Policia Local en una intervenció nocturna.

PalmaAndratx ha recuperat el torn de nit de la Policia Local gràcies a un augment en el sou i després de més d'un any sense el servei. Els agents que cobreixen aquest torn cobren ara 259,95 euros més, una remuneració que abans no es concedia. L'Ajuntament ha informat aquest dijous que, mentre dos agents patrullen, el tercer resta al quarter. Així, l'oficina policial torna a estar oberta els vespres, cada dia en horari de 22 hores a 6 hores, quan es produeix el canvi de torn.

El 2021 es va iniciar al municipi una fuga de policies i per manca d'efectius es va haver de tancar el torn nocturn, un fet que obligà el Consistori a contractar seguretat privada. De fet, a la plantilla hi ha 51 places previstes, de les quals només n'hi ha 21 de cobertes en actiu. Per cobrir les vacants, s'han nomenat sis policies que ara han de fer el curs, alhora que s'ha demanat a l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) que tregui cinc places més.

El regidor de la Policia Local, Jaume Porsell, ha assegurat que "amb la reactivació del torn de nit donam compliment a un dels objectius prioritaris d'aquest equip de govern que, des del primer dia, no ha deixat de treballar per poder avui retornar aquest servei a la ciutadania".

Porsell ha explicat que "la propera passa és continuar treballant en el retorn d'agents que han deixat el municipi en els darrers mesos i en la incorporació de nous". De fet, la previsió és que abans del mes de març la Policia Local d'Andratx tingui cinc efectius més.

Cal recordar que des del mes d'octubre, els policies locals del municipi han passat de cobrar 27,18 euros per cap de setmana treballat a 177,06. Els festius especials abans els cobraven a 120 euros i ara a 259,95 i la setmana de torn nocturn està remunerada amb 259,95 euros, quan abans no tenien un pagament extra.

stats