Seguretat
Part Forana 17/10/2022

Andratx millorarà les condicions econòmiques de la Policia Local per captar més personal

L'Ajuntament del municipi modificarà el Reglament de Productivitat i podrà així fer front a pagaments de serveis que es faran els caps de setmana, festius i nocturns

ARA Balears
1 min
El Ple de l'Ajuntament d'Andratx, en sessió extraodrinària, ha aprovat la modificació del Reglament de Productivitat per fer front a les necessitats del departament de Policia Local.

PalmaEl Ple de l'Ajuntament d'Andratx, en sessió extraordinària, ha aprovat aquest dilluns la modificació del Reglament de Productivitat. La finalitat és fer front a les necessitats del Departament de Policia Local, com ara el pagament de serveis que es fan els caps de setmana, els dies festius i la nocturnitat, per tal d’aconseguir que el cos tingui unes condicions econòmiques més atractives. D'aquesta manera, segons el consistori, es pretén captar més personal i posar fi al dèficit de policies al municipi.

Així, s'assignarà al pressupost de cada any una partida amb una quantitat segons el nombre de policies que hi hagi en el moment de l'aprovació dels comptes municipals. Aquest sistema es farà mitjançant punts i es regirà de tal manera que el preu del punt serà el resultat de dividir la partida pressupostària assignada i el total de punts dels diferents nivells, multiplicat pel nombre de places ocupades. Ara per ara, cada agent fa una mitjana de 23 torns de cap de setmana, 9 setmanes de nocturn, 6 dies festius i 3 dies festius especials a l'any –que poden ser els dies 24, 25 i 31 de desembre i dia 1 de gener.

En tot cas, si per necessitats del servei, i havent complert el màxim de nivell de punts, és necessari cobrir algun torn, està previst que s'incrementi de manera extraordinària el total de punts del nivell per cobrir el servei. Per tant, s'assignaran fins a 200 punts anuals, repartits en 12 mensualitats, als responsables que desenvolupen tasques extraordinàries com ser policia tutor, instructor d'expedients sancionadors o patrulla verda, entre d'altres. Amb tot, el pagament es farà efectiu a les nòmines del mes de març i del mes de setembre.

stats