Part Forana 10/03/2022

Andratx i Calvià demanen més freqüències del TIB per evitar coes al túnel de Son Vic

Aquesta és una de les alternatives que proposen després del tancament, ja que està en obres des de fa tres dies

2 min
El túnel Son Vic de Peguera

PalmaEls ajuntaments d'Andratx i Calvià plantegen incrementar les freqüències del Transport de les Illes Balears (TIB) per evitar retencions al túnel de Son Vic. Aquesta és una de les alternatives proposades després del tancament d'aquest túnel per inici d'obres el passat dimarts.

"Seran quatre setmanes complicades, entenem les molèsties i intentam minimitzar-les", ha dit el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez. En aquest sentit, ha exposat que una de les solucions és créixer en les línies 103 Palma - Santa Ponça, i la 122 Santa Ponça - Peguera. La intenció és que "els dies laborals i dissabtes passin cada 20 minuts, i els diumenges cada 35 minuts", diu Rodríguez.

Fonts del Consistori d'Andratx expliquen a l'ARA Balears que la línia directa d'Andratx - Peguera s'ha suspés i que les retencions en el túnel es produeixen a hores punta. Demanen que es torni a posar aquesta línia i, a més, estudien que els cotxes desviats a causa del tancament puguin passar pel bulevard, no per dins Peguera.

Les obres per reformar els túnels de Peguera varen començar dilluns i es preveu que durin 12 mesos. La primera intervenció es fa en el túnel de Son Vic i estarà tancat un mes, però els mesos centrals de l'estiu estarà obert. Aquests túnels fa 30 anys que existeixen i s'han deteriorat a causa del CO2 dels vehicles, l'ambient marí i les filtracions d'aigua a la muntanya. Això ha fet que hi apareguessin fissuracions, el formigó està inestable i hi ha perill de despreniment en alguns trams.

"Ho vivim amb màxima preocupació i entenem les incomoditats i problemes que genera aquest tancament, però si l'argument del Consell de Mallorca és que hi ha un risc vial, no podem obviar-lo", afegeix Rodríguez. Per la seva banda, la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, va dir dilluns que és "conscient" de les "molèsties" que provoquen les obres, però quan s'acabin les intervencions "hi guanyarem tots en seguretat", va assegurar.

Recorreguts alternatius durant el primer mes d'obres

Els vehicles en direcció a Andratx hauran de desviar-se per la sortida 23 de l'Ma-1 i continuar pels carrers de Toni Munar Cerdà i la Talaia fins a la rotonda de Cala Fornells i finalment agafar l'antiga carretera Ma-1A en direcció a Camp de Mar i Andratx. Pel que fa als vehicles en direcció a Palma, s'hauran de desviar pels carrers del Noguer, la Mimosa, l'Eucaliptus, Llum i, finalment, Toni Munar Cerdà fins a la rotonda de la ronda de circumval·lació on hi haurà la possibilitat d'accedir a l'Ma-1 per la sortida 23 o la sortida 22, en direcció a Palma.

stats