Civisme
Part Forana 10/12/2023

Els amos de cans de Santa Eugènia han de dur aigua amb vinagre per netejar els orins

Aquesta mesura fa referència a tots els espais, com ara vies urbanes, places, parcs, jardins i qualsevol altre indret de domini públic

Josep Maria Sastre / Tot Pla
1 min
Els excrements en la via pública s’han convertit en un greu problema als municipis del Pla de Mallorca.

PalmaL’Ajuntament de Santa Eugènia va aprovar en el darrer ple ordinari una modificació de l’ordenança de convivència i bon govern que obliga els propietaris de cans a dur un recipient amb una dissolució d’aigua amb vinagre per netejar els orins de les mascotes.

Aquesta mesura fa referència a tots els espais, com ara vies urbanes, places, parcs, jardins i qualsevol altre indret de domini públic. L’ordenança també fa referència als excrements, i recorda que “és obligatori recollir els residus sòlids dipositats a la via pública, a més de diluir els orins amb una solució d’aigua i vinagre”.

Els propietaris dels animals s’enfronten a sancions econòmiques que poden arribar a 150 € si no es compleix aquesta normativa.

L’Ajuntament taujà contribuirà a facilitar aquesta tasca i iniciarà una campanya de repartiment de botelles reutilitzables per prendre mesures davant aquest nou canvi normatiu, “amb la finalitat de continuar mantenint el municipi net”.

Aquestes botelles es podran recollir a partir de dimarts dia 12 de desembre a les oficines de la Casa de la Vila.

Un problema greu

Els excrements en la via pública s’han convertit en un problema greu als municipis del Pla de Mallorca. Els ajuntaments tenen dificultats per fer complir la normativa. El problema, en el cas dels propietaris que deixen els excrements a la via pública rau en el fet que hi ha d’haver una denúncia d’un veí o la persona infractora ha d’haver estat trobada in situ per la Policia Local.

Els municipis van fent campanyes informatives i de conscienciació, però la situació difícilment millora. Recentment, ho han fet Lloret i Montuïri, que preveuen sancions de fins a 300 €.

stats