Polèmica
Part Forana 20/03/2023

Amenacen de denunciar l'empresa pública de Pollença per "contractacions irregulars"

Els treballadors d'Emser 2002 alerten de la selecció "arbitrària" de dues persones que "no han passat cap dels procediments d’accés" establerts

2 min
Imatge del centre de Pollença.

PalmaEls treballadors de l'empresa pública de serveis de Pollença (Emser 2002) han alertat que s'estan fent contractacions irregulars i no descarten denunciar-ho davant de l'Oficina Anticorrupció. Després que la gerència de l'empresa els comunicàs la contractació de dues noves persones, els delegats, en un comunicat, han titllat l'actuació "d'arbitrària", ja que, segons asseguren els treballadors, "no han passat cap dels procediments d'accés a l'empresa pública".

Els fets es remunten a principi del mes de gener, quan la gerència de l'empresa inicià els moviments per reforçar la plantilla amb vista a la temporada turística, una actuació que es fa "any rere any", expliquen els treballadors. No obstant això, els delegats de personal, s'assabentaren que es tractava presumptament "d'un sistema de selecció no ajustat a la llei, com la contractació a dit". En aquest moment, parlaren amb la gerència d'Emser 2002 per esclarir la situació, però els contestaren que "només estaven demanant a cinc persones que havien deixat el seu currículum a l'empresa si tenien disponibilitat".

Dies després, la gerència i els delegats acordaren que el reforç de la plantilla es duria a terme mitjançant una oferta d'ocupació pública de caràcter urgent –un sistema previst en el conveni–, però els treballadors asseguren que el mateix dia ja els van presentar dos nous conductors per a la temporada de 2023. "La reunió va ser una cortina de fum, hi ha companys que asseguren que dies abans d'aquesta cita, les persones que seran contractades ja disposaven d'uniformes".

Davant aquesta situació, els delegats de personal no descarten la interposició d'una denúncia davant l'Oficina Anticorrupció, "així com les accions legals davant el jutjat que els sindcats respectius considerin adients".

Antecedents

Cal destacar que no és el primer cop que l'entitat es veu relacionada amb contractacions irregulars. "Aquesta mateixa setmana, l’empresa ha rebut citació com a demandada per a un judici en el mes de juliol per un presumpte incompliment dels principis d’accés a la funció pública comès en la contractació urgent de la temporada passada", expliquen els delegats de personal en un comunicat.

A més, ja el 2015, una sentència confirmà males pràctiques en les contractacions de l'empresa pública. La sentència va ressaltar que l'empresa aplicava les normes del conveni col·lectiu "segons li convé" i recordava que "el fet de ser una pública, l'obliga a contractar per llei sota els principis d'igualtat, mèrit i capacitat". En aquell moment, el qui era batle, Miquel Àngel March, reconegué les "irreguleritats comesses en els darrers anys" alhora que mostrà el seu suport a la sentència.

stats