Patrits
Part Forana 14/10/2022

Alternativa per Pollença no es presentarà a les eleccions: "Estam cansats i no tenim relleu"

El partit ha anunciat que no desapareix, sinó que fan un punt i seguit per veure que li depara el futur

3 min
Una assemblea del partit

PalmaAlternativa per Pollença ha anunciat aquest divendres que ha decidit no presentar-se a les eleccions municipals de l'any que ve, però que el partit no desapareixerà, sinó que fa una pausa per veure que li depara el futur. En aquest sentit, han explicat que les principals raons d'aquesta decisió són el cansament després de 20 anys lluitant pel municipi i la manca de relleu generacional de persones disposades a assumir un paper protagonista institucionalment.

Un dels membres d'Alternativa, José Luís García, ha detallat a l'ARA Balears que "ha estat una decisió difícil", però ha remarcat que "nosaltres no som polítics i cada vegada ens és més complicat conciliar la vida laboral, personal i política". Tonina Amer, membre també del partit des de la seva fundació, ha explicat que aquesta decisió es va prendre en les primeres reunions per preparar la campanya electoral. "Ja el primer dia vam veure que estaven cansats, que mancaven noves figures dins l'assemblea que agafassin un rol més institucional, però ens costava acceptar que el projecte que havíem creat i pel qual tant havíem lluitat podia arribar al seu final o a un moment de pausa". Davant aquesta situació decidiren reflexionar uns quants dies i el cap de setmana passat decidiren no presentar-se oficialment a les pròximes eleccions i esperar a veure què els depara el futur.

El partit ha explicat que la principal causa del cansament actual té a veure amb la falta de relleu dins l'assemblea. No hem aconseguit incorporar gaire gent nova amb el pas dels anys, el sector jove del partit ja és adult i majoritàriament en processos de criança, i no hem pogut implicar activament gent jove en el projecte. En aquest cas, remarquen que la participació en un partit com Alternativa no és simple, ja que practicar l'assemblearisme, la corresponsabilitat, l'horitzontalitat i la rotació de càrrecs requereix implicació i mai hem sabut -ni volgut- anar a cercar gent oferint cadires o sous.

Marina Llobera, una altra de les membres del partit, ha destacat en aquest sentit que fer política i lluitar pels interessos dels pollencins "no ha de ser un sacrifici i actualment les situacions personals de cada un dels membres del partit ens feien estar en una posició diferent i per això hem pres aquesta difícil i dura decisió". En aquest sentit, en el comunicat, el partit ha remarcat que "després de pràcticament 20 anys de fer política municipal i d'assemblees, estam esgotats; l'alegria i la il·lusió tampoc ja no són les mateixes".

Des del partit han remarcat que Alternativa per Pollença no desapareix, que no és un punt final després de dues dècades de feina, sinó que és una aturada i que "mai se sap què passarà els pròxims mesos o anys". Amer ha explicat que no descarten recuperar l'activitat política després de les eleccions o en els futurs comicis municipals, però que ara mateix la manca de relleu institucional els fa impossible "pensar en una dedicació activa i fructífera durant els pròxims quatre anys".

Durant les reunions es va plantejar l'opció de dissoldre el partit, però tots els membres coincidiren que no podien "deixar morir un projecte amb el qual duien quasi 20 anys lluitant per Pollença i pels pollencins" i enterrar la feina feta.

Per acabar el comunicat en què anunciaven que el partit no es presentaria, han inclòs una cita de S. Beckett, que diu "ho vas intentar. Vas fracassar. No importa. Intenta-ho de nou. Fracassa un altre cop. Fracassa millor", una frase que descriu a la perfecció el sentit dels membres del partit. "És un punt i seguit, no un punt final", ha sentenciat Amer.

stats