Part Forana 22/05/2018

Alcúdia es prepara per a la festa de 5.000 estudiants d'ESO i Batxillerat

El 8 de juny, el Port acollirà el fi de curs de 20 centres de 10 municipis de la Part Forana

M. Barceló
2 min
Reunió a la sala de plens de representants polítics, educatius i de forces de seguretat per planificar tots els aspectes de la macrofesta de fi de curs.

AlcúdiaAlcúdia ha acollit avui una reunió de delegats municipals d’Interior, caps de policia i policies tutors dels municipis que tenen previst organitzar la festa de fi de curs d'ESO i Batxillerat al Port d’Alcúdia el proper 8 de juny. A la trobada també hi han assistit representants dels departaments de Salut, Educació, Cultura i Interior del Govern de les Illes Balears i la federació d’AMPA.

L’objectiu era establir el protocol per a l’organització i el desenvolupament de la trobada festiva d’estudiants de 20 centres ubicats a 10 municipis: sa Pobla, Pollença, Santa Margalida, Muro, Inca, Sineu, Porreres, Binissalem, Manacor i Alcúdia. S'espera que la trobada de fi de curs reuneixi entre 4.000 i 5.000 escolars.

Des de la Plataforma d’Oci, que té com a principal objectiu prevenir el consum d’alcohol per part de menors, s’ha decidit començar amb la festa de fi de curs a Alcúdia per fer una feina conjunta i de coordinació entre les AMPA, la direcció dels centres, els ajuntaments i el Govern.

Des de la Conselleria de Salut, Francisca Bibiloni ha recordat que l’objectiu de la Plataforma, creada el 2011, és gaudir de l'oci en un marc de convivència i sense excessos. Per això, la prevenció del consum d’alcohol per part de menors és prioritària. Atès que Alcúdia és la base de la primera festa amb menors, es proposa donar la màxima difusió a les mesures que s'acordin per evitar situacions desagradables.

Rafel Coves, de l’Institut de Seguretat Pública (ISPIB), que controla el programa de policies tutors, ha valorat molt positivament la reunió i l’assistència que ha tingut, amb 40 representants dels municipis amb centres inscrits a la festa de fi de curs. Coves ha recordat les mesures preventives perquè la festa sigui més segura i sana.

Informació i control

La Plataforma ha proposat fer xerrades amb l’alumnat, per part dels ajuntaments implicats, a través dels policies tutors. També s’organitzaran reunions amb les AMPA i es lliurarà una carta informativa a tots els pares i mares amb alumnes matriculats en els centres participants. A escala local, es divulgarà un recordatori als comerços sobre la prohibició de venda d’alcohol a menors i l’Ajuntament d’Alcúdia redactarà un ban sobre les mesures concretes per a la festa del 8 de juny.

També s’han marcat les directrius de seguretat, amb un treball conjunt entre els experts en menors de la Guàrdia Civil i els policies tutors. Per a la festa de fi de curs es posarà en marxa un dispositiu de seguretat de 30 agents.

stats