Part Forana 06/04/2022

Alcúdia i Endesa ofereixen un curs d'operació i manteniment de plantes renovables

La formació està destinada a alumnes d'FP de grau mitjà o superior en electricitat i a titulats universitaris de carreres tècniques

ARA Balears
1 min
Moment en que s'ha signat la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcúdia i Endesa

PalmaL'Ajuntament d'Alcúdia i Endesa han presentat aquest dimecres un curs d'operació i manteniment de plantes renovables. La formació està destinada a alumnes de Formació Professional de grau mitjà o superior en electricitat, electrònica o similar, i a titulats de graus universitaris de carreres tècniques, apunta el Consistori en una nota.

Es poden apuntar a aquest curs un total de 30 alumnes, i tindrà una durada de 90 hores. 60 seran en línia i les 30 restants seran per fer un projecte. "El sector renovable està en auge i necessita personal qualificat, per això es fan aquests cursos especialitzats entorn de les plantes fotovoltaiques", explica l'Ajuntament.

"Endesa vol involucrar els grups d'interès locals en la definició dels plans de creació de valor compartit que ens permetran generar un impacte positiu en els municipis on desenvolupam les nostres plantes renovables", ha dit el director general d'Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas. Per la seva banda, Bàrbara Rebassa ha remarcat que "aquest conveni és fruit de la col·laboració entre entitats i institucions, ja que s'ha construït una planta fotovoltaica a Biniatria, i amb vista a treballar conjuntament, per la formació de persones que els pugui interessar a nivell laboral, perquè el futur està cap a les plaques fotovoltaiques" .

stats