Part Forana 25/07/2018

Alcúdia acull Bartomeu Català com a fill adoptiu el dia del patró

El batle recorda que el fundador de Projecte Home a Balears també deixà empremta com a vicari de la parròquia de la ciutat

Ara Balears
2 min
Bartome Català mostrant la placa honorífica.

AlcúdiaLa diada de Sant Jaume, patró d'Alcúdia, a més de tots els actes tradicionals, ha tingut com a acte central la proclamació de fill adoptiu de la ciutat de Bartomeu Català, exvicari d'Alcúdia i impulsor del Projecte Home a les Balears. El nomenament fou acordat per unanimitat en el ple del passat 14 de maig.

L'acte ha tingut lloc davant la Sala i hi han assistit molts alcudiencs i alcudienques. Després de les paraules de la regidora ponent, Cati Pericàs, que ha explicat l'acord del ple, el batle d'Alcúdia, Antoni Mir, s'ha referit a l'extensa trajectòria de Bartomeu Català, com a capellà i com a fundador del Projecte Home Balears, i a la seva estada a Alcúdia durant quatre anys i tres mesos: de l'octubre del 1967 al desembre del 1972, l'època que va marcar tota una generació, "i deixà empremta en la nostra comunitat i la nostra joventut".

El batle ha recordat que, de petit, Català ja va demostrar interès per ajudar els altres, amb una valenta i decidida vocació de servei a la societat. També ha remarcat que al llarg de la seva vida s'ha dedicat sempre a ajudar els més necessitats. Moments després se li ha entregat la placa i el pergamí per recordar aquesta proclamació.

Posar en pràctica els valors

Tot seguit, Bartomeu Català ha dit que li ha agradat molt viure i conviure amb actitud i capacitat crítica creadora. Ha donat les gràcies al poble d'Alcúdia que, segons ell, l'ha ajudat a aflorar i mantenir aquests valors i dur-los a la pràctica tota la seva vida.

En acabar l'acte, la banda municipal de música, dirigida per Jaume Garcia, ha interpretat juntament amb el nombrós públic assistent l'himne d'Alcúdia. Al final, molts veïns i veïnes han volgut saludar el nou fill adoptiu Bartomeu Català, donar-se els molts d'anys amb motiu de Sant Jaume i participar en el refresc del dia del patró.

Cal recordar que la concelebració festiva de Sant Jaume ha estat presidida pel mateix Bartomeu Català, acompanyat pel rector d'Alcúdia, Jordi Gayà, Miquel Company, Santiago Cortès, Joan Darder, Felip Diaz, Julià Cifre i Pere Gerard Bestard i els diaques Joan Gamundí i Joan Andreu.

stats