Part Forana 26/01/2020

Alaró reclama una via verda per arribar a l'estació del tren caminant

Exigeixen al Govern balear una resposta després de sis anys de negociacions

Ara Balears
1 min
Imatge de la marxa per la via verda d'Alaró

PalmaLa plataforma Volem via verda d'Alaró ha organitzat una marxa aquest diumenge per reivindicar al Govern balear la necessitat de construir una via verda que permeti als habitants del municipi arribar a l'estació de tren sense necessitat d'utilitzar el cotxe. Amb pancartes, càntics, bicicletes i manifests, la plataforma ha exigit al Govern una resposta després de sis anys de negociacions.

Tot i que el projecte està aprovat, la portaveu de la plataforma, Margalida Rosselló, ha assegurat que "fa sis anys que lluitam i la resposta de les institucions polítiques sempre ha estat la mateixa: silenci". Rosselló ha criticat que el Govern balear no hagi inclòs en els pressupostos una partida per dur a terme la via verda, però que alhora "hagi destinat més de 12 milions a fer l'enllaç a Lloseta, que només provocarà un augment de cotxes i contaminació". La portaveu ha assegurat que li resulta "irònic" que l'Executiu balear "aprovi la Llei de canvi climàtic, però es negui a dur a terme projectes que tenen com a objectiu reduir la contaminació".

"Nosaltres volem arribar a l'estació sense necessitat d'agafar el cotxe, volem fomentar el transport públic, l'ús de la bicicleta i facilitar que els habitants d'Alaró puguin arribar caminant a l'estació, però el Govern no ens ho permet", ha sentenciat Rosselló.

stats