Alaró
Part Forana 17/11/2023

Alaró expropia un solar per crear una zona verda

El Consistori recorda que aquest terreny fa anys que estava qualificat com a espai verd en el plantejament municipal

ARA Balears
1 min
Solar exporpiat pel consistori

PalmaL'Ajuntament d'Alaró aprovà en el darrer ple l'expropiació d'un solar ubicat al carrer de les Sabateres per destinar-lo a la creació d'un espai verd. Segons ha informat el Consistori, l'objectiu d'aquesta operació és destinar el terreny a la creació d'una zona verda a la barriada de les Cases Noves, ja que actualment no té cap espai públic per al gaudi dels veïns de la zona. El terreny, que fa cantonada amb el carrer d'Alexander Fleming, ha suposat una inversió de 388.000 euros fixats pel Jurat Provincial d'Expropiació.

Així mateix, el Consistori ha aprovat una modificació de crèdit per dotar d'una partida dins dels pressuposts d'enguany que ascendeix a 304.356 euros. Aquesta quantitat serà el primer dels pagaments pactats amb la propietat i que es durà a terme al gener. A partir d'aquell moment l'Ajuntament ja podrà disposar dels terrenys. De la mateixa manera, s'ha pactat amb la propietat dos pagaments més de 44.000 i 40.000 euros els mesos de juny de 2024 i 2025 fins a completar-ne el total.

Cal recordar que aquest solar fa anys que està qualificat com a zona verda al planejament municipal, però no s'havia dut a terme cap tràmit. Segons ha explicat el batle, Llorenç Perelló, "l'objectiu d'aquesta operació és ubicar en aquest espai un equipament comunitari en forma de jocs infantils per tal que els nins de la zona no s'hagin de desplaçar fins a Son Tugores, al centre, i puguin tenir alternatives d'esbarjo i socialització properes". En aquest sentit, Perelló ha indicat que obrir aquesta plaça "servirà per esponjar urbanísticament aquesta zona del poble, on hi ha carrers molt llargs i amb poc espais lliures".

stats