Part Forana 08/03/2022

Els ajuntaments del Pla de Mallorca han contractat 44 treballadors amb el programa SOIB Reactiva 2021

Les contractacions tenen una durada de sis mesos no prorrogables

ARA Balears
1 min
Imatge de la trobada dels batles i treballadors dels 14 ajuntaments del Pla de Mallorca

PalmaEls catorze ajuntaments del Pla de Mallorca han contractat entre els mesos de novembre del 2021 i febrer del 2022 un total de 44 persones treballadores. Un 50% són peons d'obra pública; un 20%, administratius o auxiliars administratius; un 18%, netejadors, i el 12% restant està repartit en ocupacions d'auxiliar de biblioteca, oficial primera d'obra pública, peons de medi ambient i agranadors. Les contractacions tenen una durada de sis mesos no prorrogables, segons informa la Mancomunitat del Pla en una nota.

De les 44 persones contractades, un 36% són menors de 30 anys en situació d'atur i un 32% tenen 30 anys o més i es troben en situació d'atur de llarga durada. El 32% restant són persones de 30 anys o més que estan en situació d'atur de curta durada. A més, el 45,5% dels llocs de feina han estat ocupats per dones.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és regular la concessió de subvencions per finançar projectes que incloguin i fomentin la contractació de persones aturades que no puguin inserir-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica. D'aquesta manera, poden mantenir les competències professionals i millorar l'ocupabilitat. Per tal de fer aquestes contractacions, el SOIB ha subvencionat els ajuntaments del Pla de Mallorca amb 400.402,47 euros, per cobrir aproximadament el 80% de les despeses salarials.

stats