Part Forana 20/06/2022

L'Ajuntament de Manacor signa el primer conveni per convertir un buc fora d'ordenació en 12 pisos HPO

Les obres tenen un termini d’execució de 30 mesos

ARA Balears
2 min
El buc que s'acabarà i es convertirà en un edifici amb habitatges HPO.

PalmaL’Ajuntament de Manacor ha signat el primer conveni amb Molinar Vida Sana SL per convertir un buc fora d'ordenació en 12 pisos HPO. Segons han explicat en un comunicat, l’objectiu del conveni és finalitzar les obres d’una edificació inacabada ubicada en un solar de 157,60 metres quadrats de superfície i quatre plantes situada al número 72 de l’avinguda de Mossèn Alcover de Manacor.

Amb aquesta iniciativa de col·laboració publicoprivada es pretén també reduir el nombre de construccions inacabades i, sobretot, incentivar la creació d’habitatges destinats a protecció oficial. El buc està situat en sòl urbà i amb ús residencial permès pel planejament vigent. Gràcies a aquest acord es podran finalitzar les obres d’aquesta construcció inacabada, iniciades l'any 2005 i posteriorment paralitzades a causa de la crisi econòmica del 2008.

Els pisos que s’hi construiran seran destinats a habitatges de protecció pública. Aquesta promoció d’habitatges protegits inclourà 12 pisos d’entre 44 i 50 metres quadrats, que es vendran. Les obres tenen un termini d’execució de 30 mesos, que es podran prorrogar si hi ha una causa justificada.

Un habitatge per a l'Ajuntament

L’entitat Molinar Vida Sana SL serà la promotora de les obres i ja ha encarregat la redacció del projecte d’aquest edifici plurifamiliar. Els habitatges es destinaran a protecció oficial, sense perjudici de mantenir usos compatibles amb aquesta qualificació als locals i garatges de la planta baixa. D’acord amb això, la promotora ja ha sol·licitat al Consistori la corresponent llicència urbanística.

A més de no suposar cap cost per a l'Ajuntament, aquest conveni permetrà l’adquisició gratuïta per part del Consistori d’un habitatge totalment acabat de 50,28 metres quadrats, que també es destinarà a protecció oficial i serà el primer pis del parc municipal d’habitatges de protecció pública de Manacor.

Els beneficis del conveni

La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha estat l'encarregada de signar aquest acord amb el propietari i promotor de l'obra, Tolo Monserrat. El batle de Manacor, Miquel Oliver; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; i la directora general d’Habitatge, Cristina Ballester, també han assistit a l’acte.

Precisament, el batle ha destacat la importància de la disposició addicional per tal que edificis similars puguin acollir-s’hi i ser destinats a HPO. "Aprofitar aquests edificis inacabats suposa beneficis a quatre bandes: per a la gent que no pot accedir a un habitatge a preu lliure, en l'àmbit urbà perquè reduïm el nombre d’edificis inacabats, als promotors els dona l’oportunitat d’acabar edificis a mig construir, i a l’Ajuntament perquè obre la porta a poder tenir un parc d’habitatge protegit propi". En aquest sentit, ha desitjat que "tant de bo aquest buc sigui el primer de molts, i puguem acabar els més de 70 edificis inacabats que hem comptabilitzat al municipi".

stats