Tempesta
Part Forana 19/08/2022

L'Ajuntament de Manacor investigarà per què les aigües residuals de Portocristo varen acabar a la mar

La tempesta elèctrica que va caure a la zona va afectar una de les dues bombes d’impulsió de les aigües residuals

ARA Balears
1 min
La platja de Porto Cristo.

PalmaLa tempesta elèctrica que va caure aquest dijous migdia a Portocristo va fer botar una de les dues bombes d’impulsió de les aigües residuals. Tot i que no s'ha pogut confirmar encara, aquesta situació hauria provocat que les aigües hagin acabat a la mar, segons han informat en un comunicat. Precisament, per poder confirmar-ho, el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor sol·licitarà als tècnics municipals que aclareixin els fets.

Quan es va detectar el problema, la concessionària de les aigües de Portocristo, Aigües Son Tovell, va reparar la bomba, però no va poder evitar que durant vint minuts les aigües de clavegueram que s’havien d’impulsar cap a la depuradora no es poguessin traslladar. 

Per part seva, l’empresa constructora de les obres de la primera línia de Portocristo, Copcisa, va netejar tots els residus que varen aparèixer després de la ploguda. Pel que fa a la platja, es va posar la bandera vermella, que es mantindrà fins que arribin els resultats de les analítiques de qualitat de l’aigua, que es faran aquest divendres. Cal destacar que en menys d'una hora es varen registrar entre 30 i 40 litres per metre quadrat.

stats