Part Forana 15/03/2022

L'Ajuntament de Manacor destina més de tres milions d'euros del romanent a diversos projectes municipals

La partida més gran s'inverteix en la reforma de l'edifici de Ca'n Bauçà

ARA Balears
2 min
Plenari Ajuntament de Manacor

L'Ajuntament de Manacor ha aprovat aquest dimarts al ple invertir més de tres milions d'euros del romanent en difererents projectes municipals. La major partida es destinarà a la reforma de l'edifici de Can Bauçà, situat al carrer Major. A més, entre altres qüestions, també s'ha aprovat el reglament que defineix els usos de les cinc cases i escoles rurals propietat del Consistori.

A més, s'ha aprovat una partida de 215.000 euros per a l'adquisició d'un terreny per a l'ampliació de l'aparcament de l'Hospital de Manacor. A banda d'això, també s'ha concretat un pressupost per invertir en instal·lacions i utillatge de Turisme i la millora del contracte de socorrisme, després de l'actualització de la catalogació de platges. Part del pressupost també es destinarà a s'Illot, en concret, a la futura escoleta municipal.

Les cases i escoles rurals queden protegides

Pel que fa a les cinc cases i escoles rurals, els edificis es construïren durant la segona dècada dels anys XX i són les cases del Puig de Son Talent i les escoles rurals del Puig d’Alanar, sa Murtera, Son Negre i s’Espinagar. Ara, el Consistori ha considerat necessari definir un marc per regularitzar l’ús d’aquests edificis i les finques que ocupen i, a més, preservar-ne el valor patrimonial.

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha explicat que la finalitat d’aquest reglament és garantir l’ús adequat i la conservació correcta d’aquestes finques públiques i regular les normes a les quals s’han de subjectar les persones usuàries. L’Ajuntament de Manacor posa aquestes instal·lacions a disposició d’associacions i entitats per afavorir l’associacionisme al municipi. Les cases i escoles rurals es destinen a la realització d’activitats socials, recreatives, educatives, culturals i d’oci. Les activitats que s’hi desenvolupin han de ser respectuoses amb l’entorn i el medi ambient.

Una de les novetats és que les cases i escoles rurals es declaren espais sense fum: com a mesura de prevenció d’incendis, no es permet fumar a les cases i escoles rurals, tant a l’interior com a l’exterior, ni fer-hi foc.

stats