Part Forana 07/05/2019

L'Ajuntament de Llucmajor externalitza el servei de la canera municipal

Exigeix que el dipòsit d'animals estigui operatiu tot l'any les 24 hores del dia

Ara Balears
1 min
Vista lateral de les instal·lacions de la canera.

LlucmajorL'Ajuntament de Llucmajor externalitzarà el servei de gestió de la canera municipal, que inclou la recollida d'animals domèstics (cànids, felins, equins, ovins, caprins i porcins) i exòtics abandonats o vagabunds. Ara la gestió està en mans de l'Ajuntament, a través del Departament de Medi Ambient.

El nou servei de recollida i custòdia d'animals ha d'estar operatiu cada dia de l'any, les 24 hores del dia, inclosos els festius, i, per aquest motiu, ha de disposar d'un telèfon de 24 hores. L'adjudicatària d'aquest servei, haurà de disposar d'instal·lacions per allotjar els cans recollits a Llucmajor en cas d'urgència o de saturació de la canera municipal.

La licitació del servei surt per un preu de 250.000 euros per dos anys de gestió, prorrogables a dos anys més. La canera municipal està ubicada en el camí de Son Gall i disposa de 13 corralets, una caseta de personal amb bany, una oficina i dos magatzems.

Colònies de moixos

El servei també fa especial menció de la gestió de les colònies de moixos, que es basarà en el procediment de captura, esterilització i retorn sempre que no hagin pogut ser donats en adopció.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llucmajor, Jaume Tomàs, ha explicat que "fins ara la canera municipal era gestionada per l'àrea de Medi Ambient amb dos operaris de l'Ajuntament que feia front al manteniment i totes les despeses que ocasionava el servei".

En aquesta línia, afegeix que "econòmicament pràcticament suposarà la mateixa despesa, però amb la diferència que el servei l'oferirà una empresa especialitzada que té tots els mitjans i experiència, i esperam que vagi en benefici dels usuaris i dels animals".

stats