Part Forana 02/03/2020

L'Ajuntament de Campos dona veu als escolars per al 8-M, mentre MÉS demana una declaració institucional

L'equip de govern del PP veu més interessant fer una passa enrere i donar protagonisme als centres educatius

M. Barceló
2 min
Els dos regidors de MÉS per Campos amb el manifest proposat.

CamposEl PP de Campos, al govern, i MÉS, a l'oposició, no s'han posat d'acord a l'hora reivindicar la igualtat de gènere i de commemorar el 8-M. Més que el fons ha estat la forma, allò que ha creat divergències. Mentre l'equip de govern ha considerat que enguany s'havia de donar protagonisme als centres educatius i fugir de manifests institucionals, la coalició sobiranista ha criticat que no s'hagi donat suport al manifest institucional del Consell de Mallorca.

"Creim que en determinats temes, com el 8-M, els polítics hem de fer una passa enrere i cedir el protagonisme a les escoles i a l'institut", ha explicat la batlessa, Xisca Porquer. "Hem de donar veu a les nines i nins del nostre municipi. Ens sembla més fructífer que llegir un comunicat redactat pel Consell", ha respost Porquer a la crítiques de MÉS pel fet que no hagi hagut una declaració institucional.

"És perquè els polítics i les institucions han de manifestar els seu compromís amb fets i paraules, que ens veim en l'obligació de denunciar que el PP i la batlessa de Campos s'han negat a fer una declaració institucional per part de l'Ajuntament per al proper 8-M, amb motiu del Dia internacional de la dona", subratlla MÉS en un comunicat.

Segons els ecosobiranistes, el passat 21 de febrer, MÉS per Campos va proposar a l'Ajuntament signar una declaració institucional consensuada amb tots els partits. Aleshores es va presentar com a base el manifest del Consell de Mallorca per poder consensuar un text unitari, una proposta que fou rebutjada.

"No entenem com és possible que en ple segle XXI un ajuntament democràtic posi tantes traves per fer una declaració institucional per refermar, com a ajuntament, el compromís per avançar en polítiques feministes", remarca el comunicat de MÉS.

La batlessa ha replicat insistint que "el millor per crear consciència sobre la igualtat és que els més joves, des de la seva iniciativa, marquin l'agenda reivindicativa del 8-M i s'eviti donar protagonisme als polítics".

stats