Part Forana 03/08/2020

Dos nous dipòsits garantiran l'arribada d'aigua potable a Manacor

EL conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, Manuel Porras, han visitat les primeres obres a Petra

Ara Balears
2 min
Obres de la construcció Maria de la Salut-Petra. / GOIB

PalmaEl Projecte de conducció Maria de la Salut-Petra suposa el nou traçat que el Govern ha impulsat per garantir l'abastiment d'aigua potable a Manacor i altres municipis del Llevant de l'illa. El pla l'està executant l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), dependent de la Conselleria de Medi Ambient, i s'ha adjudicat per 7,2 milions d'euros, finançats a través del fons de l’Impost de Turisme Sostenible, segons ha informat aquest dilluns el Govern. Aquest traçat quedarà conformat per dos dipòsits, un a Petra, i l'altra a Maria de la Salut.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Manuel Porras, han visitat la primera de les actuacions previstes en el Projecte de conducció Maria de la Salut-Petra. Es tracta d'un dipòsit regulador de 1.920 m(3 )situat a Petra que permetrà que l'aigua potable arribi a Manacor i, a llarg termini, a la resta de municipis del Llevant de Mallorca. A més, el projecte contribuirà a la recuperació dels aqüífers.

A banda del dipòsit que ja s'està executant a Petra des del maig, se'n preveu un altre de 6.000 m(3 )a Maria de la Salut. Allà també s'hi instal·larà un edifici de control d'on sortirà la conducció principal, que serà una canonada que ja està construïda. El primer tram, fins al dipòsit regulador de Maria de la Salut, tindrà una longitud de 332,25 m, mentre que el segon, des d'aquest dipòsit fins a Petra, farà 10.369,55 m. A més, també està previst construir un ramal a Ariany amb una canonada de 200 mm de diàmetre i una longitud de 2.670,91 m.

El conseller Mir ha destacat la importància d'un projecte que "ens permetrà disposar de les infraestructures necessàries per garantir el subministrament d'aigua a municipis situats on ara mateix aquest bé és escàs o on, directament, la seva escassa qualitat no el fa adequat per al consum humà".

stats