Part Forana 12/05/2022

Agromart i la Cooperativa de Sóller esperen comercialitzar 200.000 quilos de taronges, el doble que l'any passat

Han signat un acord de col·laboració

ARA Balears
1 min
Miquel Gual i Rafel Figuera

PalmaAgromart i la Cooperativa de Sóller esperen comercialitzar 200.000 quilos de taronges i llimones de la Vall, el doble que l'any passat. Així ho han assegurat el cofundador d'Agromart, Rafel Figuera, i el president de la cooperativa sollerica, Miquel Gual, que aquest dimarts han signat un acord de col·laboració, segons apunta la cooperativa de Sóller en una nota.

"Si ara estam per damunt del milió de taronges, els pròxims anys poden estar entorn dels tres milions i mig", ha dit Gual, qui ha assegurat la importància d'establir contractes comercials com el que té amb Agromart, ja que té aquest producte "en tots els punts de venda". Per la seva banda, Figuera ha assegurat que les bases de l'acord amb la cooperativa segueixen la filosofia de "promocionar el producte local" que té l'empresa porrerenca.

La cooperativa de Sóller recorda que el volum de producció de cítrics està entre el milió i el milió i mig de quilos. Apunta també que l'exportació està per damunt del 70%, i Alemanya "és el principal país receptor". En aquest sentit, assegura que enguany la qualitat de la taronja "és bastant bona" i que el preu es pot mantenir "gràcies a iniciatives com les d'Agromart, que paga un plus d'entre 20 i 25 cèntims més que Mercapalma".

stats