Part Forana
Part Forana 06/07/2022

Acusen el batle de Santa Margalida d'adjudicar a dit l'explotació de les platges de Can Picafort

Els Independents asseguren que no s'ha seguit cap procediment administratiu

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEls Independents de Santa Margalida han denunciat que el batle del municipi, Joan Monjo, va adjudicar a dit l'explotació de les platges de Can Picafort. Segons han assegurat en un comunicat, el procés d'adjudicació per explotar aquestes zones no va seguir cap procediment administratiu, sinó que va seguir únicament les "instruccions verbals de la batlia".

En el comunicat denuncien, també, que quan els Independents de Santa Margalida van exigir al Consistori que els presentàs la documentació dels procediments administratius que havien seguit per a l'adjudicació, l'Ajuntament el va "vestir" i no va amagar que el procés seleccionat "té informes desfavorables dels tècnics municipals". En aquest sentit, els Independents reclamen que aquesta adjudicació s'hauria d'haver fet complint la normativa vigent i procedint a l'adjudicació en funció dels criteris especificats en uns plecs de condicions, amb els informes justificatius corresponents i respecte dels principis de publicitat, imparcialitat, transparència, concurrència competitiva i capacitat, entre d'altres, els quals no existeixen.

Segons detallen en el comunicat, no és només que s'hagin "amagat i ignorat" aquests informes desfavorables, sinó que "ni tan sols hi consta un estudi econòmic que justifiqui el cànon". Davant aquesta situació han defensat que l'única solució legal era esperar a l'adjudicació final de la licitació sol·licitada inicialment a Demarcació de Costes. A més, critiquen que l'empresa que explota les platges de Can Picafort no mira pel bé dels residents ni dels visitants, sinó només pel seu interès econòmic. Els Independents asseguren que les instal·lacions de les platges estan en mal estat i que, per contra, el preu continua augmentant.

La batlia assegura que amb aquesta adjudicació el seu únic objectiu era mirar de donar una solució a la demanda turística i al sector de la restauració, i atribueix a "retards de la Conselleria de Medi Ambient" en l'emissió dels seus informes, els quals, segons ell, "perjudiquen el turisme i els sectors locals costaners". Davant aquestes declaracions, els Independents de Santa Margalida ha remarcat que no s'han seguit els procediments administratius correctes i exigeixen que es finalitzi la concessió.

stats