Part Forana 30/07/2021

Acaben les excavacions del jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià de Portocolom

S'han trobat evidències materials

ARA Balears
1 min
Un moment de l'excavació

FelanitxLes excavacions al jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià que es varen iniciar el passat 12 de juliol acabaran demà dissabte dia 31. En aquesta nova edició s'han trobat evidències materials que permetran a l'equip de Projecte Closos entendre la vida diària de les comunitats que visqueren a les illes fa uns tres mil anys, apunta el consistori en una nota.

"Hem trobat una àrea de gestió i consum d'aliments (amb una llar de foc, diversos molins de pedra, restes d'animals consumits, etc.). Aquestes noves troballes obren prometedores línies de recerca per poder estudiar un moment de convivència entre comunitats pertanyents a dues cultures diferents que presentaven maneres de viure molt diferents i per millorar la comprensió de l'inici de la cultura talaiòtica", ha dit l'arqueòleg Bartomeu Salvà.

Les tasques d'excavació s'han centrat en la Naveta II. S'ha pogut documentar un fèrtil nivell arqueològic corresponent a una de les darreres fases d'ús d'aquesta casa de l'edat del Bronze que es va construir fa uns 3.500 anys i es va abandonar fa 2.800 anys.

A la campanya han participat una quinzena de persones, entre equip professional d'arqueologia, voluntaris/ies i estudiants principalment de la Universitat de les Illes Balears. A diferència d'anys anteriors, per mor de la complicada situació sanitària, es va decidir no comptar amb voluntaris de fora de Mallorca.

stats