Part forana
Part Forana 01/07/2024

Acaba la primera fase de la intervenció arqueològica al Molí hidràulic d'Es Pont.

Aquesta intervenció respon a la necessitat històrica de la recuperació d'un element cultural i etnològic del poble de Porreres

ARA Balears
2 min
Tasques al Molí hidràulic d'Es Pont (Porreres)

PalmaImpulsat per la regidoria de cultura, al llarg d'aquestes dues darreres setmanes, s'ha dut a terme la primera fase de la intervenció arqueològica al Molí hidràulic d'Es Pont. Aquesta, es tracta d'una primera intervenció preventiva a les estructures del cup, obrador i carcabà del molí fariner hidràulic, on se l'ha desbrossat de tota la vegetació que el cobria i se li ha actuat arqueològicament per a la recuperació sistemàtica de totes aquelles restes mecàniques que podien o no romandre en el seu lloc, tals com els rodets, sageties o restes del banc.

Així doncs, davant aquesta incògnita s'ha pogut contestar de si els mecanismes es conservaven o no al seu lloc original, on la intervenció arqueològica ha pogut donar-li resposta, trobant i destapant les restes de la maquinària que es troba intacta dins el carcabà del molí sota una capa de més d'un metre i mig de fang i llim compactat al llarg dels anys. Un cop ara s'han pogut confirmar que les restes de la maquinària es mantenen intactes al seu lloc, tot i que molt afectades pel pas del temps, s'haurà de començar una segona fase d'intervenció per acabar d'excavar, protegir i conservar les seves restes.

Aquesta intervenció respon a la necessitat històrica de la recuperació d'un element cultural i etnològic del poble de Porreres, al qual es volen promoure futures tasques de recuperació, consolidació i restauració de l'element en si, sobretot per evitar el deteriorament i l'actual estat de runa en què es troba aquest bé etnològic. Per tant, el contingut d'aquesta intervenció s'ajusta a la voluntat de la recuperació i protecció d'un dels elements patrimonials-etnològics del municipi, de cara a la seva posada en valor tant del molí en si com del seu entorn.

stats