Unicef atorga a Manacor la distinció de Ciutat Amiga de la Infància

El 20 de novembre, els centres escolars celebraran el nomenament amb una festa al Parc Municipal

Manacor ha rebut el segell de Ciutat Amiga de la Infància. Es tracta d'una distinció que constata que l'Ajuntament respecta i aplica en les seves polítiques, normes i programes els drets de la infància que conté la Convenció sobre els Drets dels Infants. Els escolars del municipi celebraran la distinció rebuda amb una gran festa al Parc Municipal, el proper 20 de novembre, segons ha informat l'Ajuntament.

El segell que ha convertit oficialment Manacor en Ciutat Amiga de la Infància també preveu que des de l’Ajuntament s'impulsi encara més la participació dels infants i joves en les decisions que es prenen a l'àmbit municipal. També preveu que es promoguin iniciatives i projectes que fomentin una infantesa i una joventut sana i respectuosa, segons ha explicat la batlessa i responsable de les polítiques d’Educació, Catalina Riera.

Des de 1992, Manacor té el títol de Ciutat Educadora. Ara, amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància, l'Ajuntament "es veu amb coratge de fer encara més feina per les futures generacions del nostre municipi i com fins ara des de l’Ajuntament volem fer aquesta feina amb la implicació de les escoles, les associacions de mares i pares i les entitats ciutadanes d’aquest àmbit", ha afegit Riera.

Polítiques per al desenvolupament de la infància

Des de l'any 2001, Unicef lidera la iniciativa internacional per convertir els municipis, pobles i ciutats del món en amics de la infància. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és l'impuls de polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral dels infants i adolescents, tot reconeixent i respectant els seus drets.

"Les entitats membres de la Secretaria Permanent del programa Ciutats Amigues de la Infància agraïm als governs locals el seu compromís amb els drets dels nins, nines i adolescents, perquè això significa que es comprometen a crear entorns més segurs, protectors i propicis perquè tots els infants puguin desenvolupar tot el seu potencial", ha indicat per carta Gustavo Suárez Pertierra, president d'Unicef Comitè Espanyol.

El ple de l'Ajuntament va assumir el compromís de fer de Manacor una Ciutat Amiga de la Infància i de presentar-se a la convocatòria de 2017–2018 per obtenir aquest reconeixement, que ara ha arribat. Un dels requisits per participar a la convocatòria és tenir establert un mecanisme de coordinació interna que permeti articular les diferents àrees municipals per a l'elaboració, implementació i seguiment del Programa Ciutat Amiga de la Infància.