Sa Pobla inicia el procés per adquirir un solar per a un nou centre de Primària

Un dels requisits és que el terreny ha d'estar dins la circumval·lació

El ple ordinari de sa Pobla, d'aquest dijous, 8 de novembre, ha de debatre la licitació per a l'adquisició de terrenys per a la construcció d'un nou centre d'Educació Infantil i Primària. El passat 23 d'octubre, el grup MÉS per sa Pobla va registrar la proposta de requisits tècnics, ja que del seu depèn la delegació d'Educació i Cultura.

MÉS proposa que la ubicació de la futura escola sigui dins la ronda de circumval·lació, per una qüestió de "proximitat i comoditat". Aquest criteri està incorporat als plecs tècnics. Un altre requisit és que el solar o terreny tingui accés al trànsit rodat i que sigui proper a les infraestructures de subministraments públics (xarxa d’aigua, recollida d’aigües residuals, electricitat...).

També es valorarà la distància respecte d'altres centres, "per tal d'evitar col·lapses circulatoris i aconseguir un mapa escolar equilibrat". Un altre punt que es tindrà en compte en les propostes d'oferta de terrenys és la possibilitat que el futur centre tingui una fàcil "integració urbanística", mitjançant parcs infantils o zones verdes. D'aquesta manera s'aconseguiria una esponjament de l'entorn , segons expliquen els regidors Antoni Simó Tomàs, tinent de batle i regidor de Cultura, Innovació i Participació, i Rafel Socias, regidor d'Educació, Sanitat i Joventut.

Urgència i necessitat

L'escolarització a sa Pobla, tal com ocorre en altres municipis de les Illes Balears, resulta de cada any més complexa, per les elevades ràtios i per la manca d’espais per desenvolupar-hi adequadament les activitats educatives, ja que es funciona amb vuit línies d’Infantil quan haurien de ser només sis.

Com a mostra de la saturació, es recorda que el juny de 2018 el nombre de matricules a 4t d'Infantil sobrepassà els 200 infants. Davant aquesta realitat, "s'ha hagut d'actuar amb agilitat i aprofitar la bona predisposició de la Conselleria d'Educació i Universitat", que podria donar llum verda a la construcció del nou centre tot d'una que disposi de terrenys aptes, segons el regidor d'Educació, Rafel Socias.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF