Manacor ofereix més de 50 activitats educatives durant aquest curs escolar

L'Ajuntament organitzarà també tallers de prevenció d'abusos sexuals i de consum de drogues, a més de donar a conèixer figures històriques

El departament d'Educació de l'Ajuntament de Manacor ha presentat a tots els centres del municipi la guia que aglutina les activitats per a escolars durant aquest curs. L'edició d'aquesta guia es va iniciar el 1996, ara fa vint anys. Ara, en complir-se'n dues dècades, el programa té un major abast: més de cinquanta activitats i nous tallers que treballen el coneixement dels referents de la cultura, els valors, la prevenció dels abusos sexuals infantils, el coneixement dels perills que suposa el consum de drogues o el respecte a la diversitat sexual, segons va explicar la regidora d'Educació, Catalina Riera, en la presentació del programa. "Durant tots aquests anys hem adaptat les activitats a les necessitats de les escoles i dels infants, i enguany hem fet un esforç important per ampliar la guia amb activitats que permetin obrir a les escoles alguns dels aspectes que marquen la realitat social que vivim", va subratllar Riera.

Enguany la guia educativa ofereix la possibilitat de conèixer diferents artistes de la ciutat i d'acostar-se a les figures de Ramon Llull i Guillem d'Efak. A més, s'ofereixen activitats de prevenció dels abusos sexuals infantils, de la mà de la Fundació Rana; un taller sobre la prevenció del consum de drogues i la relació que tenen amb les malalties mentals, que dirigeix l'associació Estel de Llevant, i l'activitat educativa sobre la diversitat afectiva i sexual, dirigida des de l'associació Ben Amics. Totes són activitats adaptades a diferents cursos escolars que es fan a través d'entitats especialitzades en el seu àmbit. Però la guia educativa inclou moltes més activitats.

Conèixer els diferents nuclis del municipi, els principals monuments i museus i tallers de contes, d'anar al mercat, de fer panades, de música, tallers per donar a conèixer les danses dels Cossiers o dels Indis, jocs lingüístics, tallers d'història sobre els romans, la prehistòria o l'edat mitjana, activitats per fomentar la seguretat viària i diferents exposicions, concursos i mostres. "Són més de cinquanta activitats didàctiques pensades específicament per a escolars, perquè les puguin aprofitar els nins, les nines i els joves del municipi a través de les escoles", expliquen des del Departament d'Educació.

Foment de les festes en l'àmbit escolar

A més, els Serveis Educatius municipals continuaran coordinant les diferents activitats que s'organitzen a les escoles durant les festes i efemèrides que se celebren a Manacor. Així, per Sant Antoni els alumnes d'Educació Infantil i Primària faran tallers i activitats que els permetran celebrar aquesta festa i acostar-se a la seva història. Durant el Dia de mossèn Alcover, els alumnes de 5 anys i els de 5è de Primària podran aprofitar les activitats previstes a la Institució Antoni M. Alcover. Tots els escolars podran visitar la Fira del Llibre i participar en diferents actes de la Setmana del Llibre. A més, durant el Dia internacional dels museus podran gaudir dels diferents tallers que organitzarà el Museu d'Història de Manacor, i durant la Setmana del medi ambient participaran en les activitats i tallers que estan previstos.