Llucmajor tindrà tres àrees d'aportació de residus vigilades 12 hores al dia

L'Ajuntament intenta posar fi als abocaments no controlats

El municipi de Llucmajor disposarà de tres noves àrees d'aportació de residus a la ciutat. L'Ajuntament ha tret a licitació aquest projecte, per tal de posar fi als abocaments no controlats en els punts de recollida amb contenidors ubicats a diferents indrets del nucli urbà i que, a hores d'ara, estan gairebé tots retirats. El cost d'aquest servei és de 967.000 euros per un any, prorrogable a un any més.

Aquestes noves àrees d'aportació de residus estaran ubicades al polígon industrial de Son Noguera, a la zona de l'aparcament del poliesportiu de Llucmajor i a la rotonda del cementeri.

El regidor de Manteniment, Bernadí Vives, explica que "l'empresa concessionària disposarà d'un vigilant de seguretat a cada àrea, 12 hores diàries i els set dies de la setmana". Vives apunta que "pensam que amb les ubicacions que hem triat de manera estratègica i amb horaris concrets, aquests punts d'aportació ens permetran posar fi als abocadors no controlats i la mala imatge que provoquen".

Els residus autoritzats en aquestes àrees seran paper i cartró, envasos lleugers, vidre, orgànic, rebuig i restes d'oli vegetal i roba usada. La concessió del servei inclou, a més, la gestió dels parcs verds, gestió i transport de residus de les deixalleries de Llucmajor i la recollida dels residus voluminosos i restes de poda del municipi.

Pel que fa a la gestió i vigilància dels parcs verds de Llucmajor, l'Arenal i sa Costa, l'empresa contractista haurà de mantenir obert al públic, en temporada alta (1 d'abril a 31 d'octubre) de 8 a 20 h, de dilluns a dissabte i de 8 a 14 els diumenges. En temporada baixa, (1 novembre a 31 de març) de 8 a 18 h de dilluns a diumenge.

Desbrossament de camins

Per altra banda, l'Ajuntament de Llucmajor també treu a licitació el servei de desbrossament dels camins públics. El termini d'aquest contracte és de cinc mesos i per un valor de 60.000 euros prorrogable a cinc mesos més.