L'IMAS assumirà la gestió de la residència Miquel Mir d'Inca a partir del setembre

La Llar d'Ancians de Palma n'acollirà els residents durant les obres de reforma

L'Ajuntament d'Inca ha acollit la darrera reunió de la comissió mixta entre el Consell de Mallorca i el consistori inquer per al traspàs de la residència de gent gran Miquel Mir, ubicada al municipi. Durant aquesta trobada s'ha presentat el conveni mitjançat el qual l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) assumirà la gestió del centre i el servei, que es farà efectiva a partir del proper mes de setembre.

La comissió mixta està formada per tècnics i representants de l'IMAS i de l'Ajuntament d'Inca, així com per membres dels partits polítics del govern i de l'oposició de les dues institucions. Margalida Puigserver, consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, ha agraït la tasca que s'ha dut a terme des de les dues administracions per fer possible la cessió, que tindrà com a resultat "un bon projecte per als usuaris de la comarca d'Inca".

Per la seva part, el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha coincidit amb la consellera que es tracta "d'un acord històric i un dels projectes més complexos que hem dut a terme fins ara". De Juan, com Puigserver, ha agraït la feina feta tant al personal de l'Ajuntament d'Inca com a l'equip tècnic de l'IMAS. El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha assegurat que aquest acord "crearà precedent, ja que suposa una clara aposta per la descentralització dels serveis públics".

Durant la reunió s'ha aprovat l'acord de cessió, que ha de ser ratificat en sessió plenària per les dues institucions. Aquest conveni estableix que l'Ajuntament d'Inca cedeix l'ús d'aquest espai, que s'haurà de destinar a l'atenció assistencial, durant 50 anys, mentre que el Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, es compromet a assumir la titularitat i la gestió del centre i el servei, així com dels llocs de treball i el mitjans materials adscrits a la residència.

Passes següents

A més, el Consell de Mallorca es compromet a presentar el projecte de reforma integral de la residència per tal d'adaptar-la a la normativa actual. Posteriorment es presentarà el projecte de gestió sociosanitari del centre. Està previst que, un cop acabada la reforma, la residència Miquel Mir aculli persones dependents i persones amb necessitats d'atenció sociosanitària i inclogui un servei de centre de dia. Mentre es duguin a terme les obres de reforma, els residents actuals seran traslladats a la Llar d'Ancians de Palma.