Publicitat
Publicitat

El Govern autoritza els focs artificials a Capdepera i Sant Lluís

La disminució del risc d'incendi degut a les pluges que han caigut els darrers dies ha permès donar-hi el vistiplau

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha autoritzat els espectacles de focs artificials prevists per al 22 d'agost a la localitat menorquina de Sant Lluís i per al dia 25 a Capdepera (Mallorca).

La Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat ha autoritzat els espectacles pirotècnics davant la millora de les condicions ambientals a causa de les pluges caigudes en els últims dies, que fan possible les celebracions previstes amb foc sota fortes condicions de vigilància i control, ha informat la Conselleria en un comunicat.

S'han autoritzat tant els focs artificials prevists per al dia 25 al castell de Capdepera, a sol·licitud de l'Ajuntament de la localitat mallorquina, amb motiu de les festes de Sant Bartomeu, com els de les festes de la urbanització d'Alcalfar, a Sant Lluís, on a més hi haurà fogueró i il·luminació a la cala d'Alcalfar.

Encara que, al principi, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca havia desestimat ambdues sol·licituds d'acord amb el Decret 125/2007, de 5 d'octubre, en el qual s'especifica que queda prohibit, durant època de perill d'incendis, l'ús recreatiu del foc en terreny forestal, el canvi en les condicions ambientals per la pluja n'ha permès l'autorització.

En tots dos casos, i abans de començar amb l'ús recreatiu del foc, s'haurà de donar avís al Servei d'Emergències de les Illes Balears –112– i només es podran dur a terme els actes prevists si les condicions meteorològiques concretes del dia ho permeten, tenint en compte que s'hauran de suspendre si el vent és superior als 10 quilòmetres per hora.

Igualment, s'exigeix la presència de bombers, protecció civil i Policia Local, entre altres mesures, ja que encara que el risc d'incendi és menor, continua existint.

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ha recordat a tots dos sol·licitants, l'Ajuntament de Capdepera i l'Associació de Veïns d'Alcalfar, que els llocs triats per dur a terme els focs artificials i les fogueres no són els apropiats i els ha encoratjat a buscar una nova ubicació per als propers anys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF