Manacor viu amb molta bulla la sisena edició de la Festa de l'Art al carrer de Ciutat

La principal artèria comercial compagina la creació i la bauxa, el cap de setmana següent a les Fires i Festes

Per sisè any consecutiu els comerciants del carrer de Joan Lliteres i la plaça de Sant Jaume varen treure ben enmig del carrer l'art i tot allò que poden oferir les botigues, envoltat de creació. Així, aquesta gran artèria comercial de Manacor ha viscut de ple la Festa de l'Art al carrer de Ciutat, el nom antic d'aquest emplaçament. La convocatòria es fa el cap de setmana següent a la finalització de les Fires i Festes de Primavera.

Els comerciants prepararen un horabaixa farcit d'activitats per a totes les edats i l'art, la música i la bauxa farciren cada racó del carrer de Ciutat i de la plaça de Sant Jaume. "Volem que tothom conegui el tracte proper que oferim els comerços de Manacor i oferim un carrer ple d'artistes que creen les seves obres davant tothom i moltes d'activitats per a tots els públics", va explicar Jaume Pou, el vicepresident de l'associació de comerciants del carrer de Joan Lliteres i la plaça de Sant Jaume.

A partir de les 17 h d'aquest passat dissabte, la festa començà i la música animà la revetlla infantil i juvenil d'horabaixa de la plaça de Sant Jaume, dedicada als infants i joves de totes les edats. A més de tota l'oferta comercial i gastronòmica, els que dissabte assistiren a la Festa de l'Art al carrer de Ciutat es trobaren a més de trenta artistes fent feina davant el públic, el caricaturista Bibi que feia retrats de franc, tallers creatius per a infants, tapes, jazz itinerant, el concert de Big Yu-yu, demostracions de ball... A més, tots els comerços del carrer oferiren un tast de vermut als antics clients i als nous.

Festa consolidada

L'Ajuntament ha felicitat tots els comerciants de l'associació que ja fa un bon grapat d'anys que tiren endavant iniciatives com aquesta. "Han aconseguit institucionalitzar aquesta diada en el calendari festiu de Manacor", va dir la batlessa, Catalina Riera. "Crec que és un encert relacionar la cultura i el comerç propis de Manacor per mostrar tot el nostre potencial; tots i totes volem que la gent de la comarca vingui a consumir cultura a Manacor i a consumir als nostres comerços", va afegir.

"Estam encantats que els comerciants actius proposin iniciatives a l'Ajuntament i els intentam donar el màxim suport possible, volem facilitar que els comerciants puguin treure la seva oferta al carrer, atraure gent i fer festa", explicà la regidora de Comerç, Maria Isabel Bauzà.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF