S'Agrícola de Manacor distingeix Maria Magdalena Gelabert amb l'A d'Or

L'entitat reconeix la tasca de la filòloga i exdirectora de la Institució Mossèn Alcover

La filòloga Maria Magdalena Gelabert (Manacor, 1964), ha estat enguany l'elegida per rebre l'A d'Or de l'associació cultural S'Agrícola de Manacor, un dels reconeixements més importants del municipi. La distingida ha estat directora de la Institució Mossèn Alcover, Premi Ciutat de Manacor d'assaig 2018, i Reconeixement de Mèrits 2017.

L’entrega d’aquest guardó és un dels més multitudinaris de les festes de S’Agrícola i serveix cada any com a acte de tancament del programa festiu que organitza l’entitat.

L’entrega de la A d’Or ha tingut lloc a la parròquia de Crist Rei. L’acústica del temple ha permès que el concert ofert pel pianista Andreu Riera, juntament amb les veus de Marga Ros i Maria Antònia Gomila, ressonàs fort i posàs l’emoció necessària just abans de començar els parlaments.

L’encarregat de presentar l’homenatjada i de glossar la història més propera i familiar de Maria Magdalena Gelabert ha estat el seu germà Toni. "El vessant professional i públic de na Magdalena és immens i per la seva feina ha rebut nombrosos reconeixements, però avui em toca remarcar la seva part més personal", ha explicat Toni Gelabert.

El president de S’Agrícola, Llorenç Femenias, juntament amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, han entregat la A d’Or a Maria Magdalena Gelabert "per la seva gran aportació cultural a la ciutat de Manacor". Durant el seu parlament Gelabert ha reivindicat "la sort d’haver nascut en aquesta ciutat, que sent profundament meva i que m’ha vist créixer a mi i als meus fills".

Just després, la batlessa ha explicat que "na Magdalena és una dona creadora i compromesa amb la cultura, amb l’educació, amb la llengua. Sempre té una mà per donar. Col·labora en mil iniciatives i sempre té curolles en marxa. És com una dona de rondalla, enginyosa i viva com una centella”.