Igualtat
Part Forana 27/02/2023

'Les dones trepitgen fort', les propostes de Manacor pel 8M

Ajuntament i entitats del muncipi organitzen un programa amb desenes d'actes pel març feminista

ARA Balears
1 min
Cartell de l'Ajuntament de Manacor per promocionar el 8M.

Palma'Les dones trepitjam fort' és el lema que triat l'Ajuntament de Manacor per difondre les activitats organitzades amb motiu del 8M, que començaran aquest dissabte amb la III Fira de les Dones i s'allargaran fins dia 27 de març. L'escenari de la fira serà el claustre de Sant Vicenç Ferrer i els carrers del voltants. S'hi podran veure propostes artístiques de creadores manacorines.

L'àrea d'Igualtat s'ha proposat dotar tot el mes de març d'activitats de caire feminista. Per això, la segona setmana, dilluns dia 6 de març, arriba la proposta de la mà de l'Obra Cultural Balear amb la conferència 'Les dones a la Germania', a càrrec de la historiadora Margalida Bernat, a les 20 h a la sala La Fornal. El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s'inaugurarà l'exposició 'Abric i coratge', de la fotògrafa Núria Sánchez, una instal·lació artística a diferents parets dels carrers i places del municipi. Aquest mateix dia, la Llar de Manacor (IMAS) organitza la Marxa per la Igualtat, a partir de les 10.30 h. L'historiador David Ginard presentarà el dijous 9 de març el llibre Aurora Picornell (1912-1937). De la història al símbol. L'acte, organitzat pel Col·lectiu de Dones de Llevant, tindrà lloc a les 20 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Les activitats, xerrades i conferències, que es promocionen sota la imatge del cartell de la dissenyadora gràfica Marina Collado, s'allargaran més enllà del setmana del 8M. Al cartell en qüestió apareixen imatges en blanc i negre de manifestacions feministes de dècades enrere. S'hi poden llegir pancartes amb lemes que diuen: "La revolució serà feminista o no serà" i "El nostre cos, les nostres normes".

stats