Parlament
Política Parlament 28/09/2022

Rosario Sánchez acusa el PP d'aprofitar "un fet que no s'ha produït" per "difamar-la"

La consellera d'Hisenda ha comparegut en relació amb la proposta d'integrar el cos d'auditors de la Sindicatura al d'interventors de la CAIB

ARA Balears
2 min
La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

PalmaLa consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha acusat aquest dimecres el PP d'aprofitar "un fet que no s'ha produït", en relació amb la integració dels auditors de la CAIB al cos d'interventors i auditors i interventors, per "difamar-la". Sánchez ha comparegut aquest dimecres a la Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament, a petició del PP, en relació amb la seva participació en la proposta d'integració del cos d'auditors de la Sindicatura de Comptes al cos d'intervenció i auditors de la CAIB.

La consellera ha negat, a més, que la suposada integració hagués suposat un ascens o millora de les seves condicions per a ella en el futur, ja que ostenta una plaça. Sobre aquesta qüestió del benefici personal, la consellera hi ha tornat diverses vegades al llarg de la seva compareixença. Segons el PP, aquesta integració hauria suposat per a Sánchez, després del seu pas per la política i la tornada a la seva plaça d'auditora a la Sindicatura, una millora de les seves condicions laborals i salarials.

La consellera ha assegurat que ha comparegut a la Comissió per "defensar-se d'acusacions absolutament falses sobre la meva honorabilitat". Sánchez ha acusat la diputada del PP Núria Riera de fer un "ús inadequat" de la seva funció de diputada per "atemptar contra la seva persona".

La titular d'Hisenda ha explicat que va intervenir al decret llei de reducció de la temporalitat –on estava inclosa la creació del cos d'auditors i interventors– en relació amb assumptes de la seva competència com l'Impost de Turisme Sostenible i la revisió de preus dels contractes públics. "Per això la meva firma apareix al decret", ha matisat.

La consellera ha recordat que en un dels esborranys del decret llei es va incloure la creació d'aquest cos d'interventors i auditors, però es va retirar finalment a petició de la Sindicatura de Comptes. A preguntes del PP, també ha assegurat que la proposta d'integració va partir de l'equip redactor del decret, amb personal de Funció Pública i sense participació de la Conselleria d'Hisenda.

Sánchez ha afegit que el text que va debatre i va aprovar el Govern ja no incloïa aquesta disposició i que el decret es va convalidar al Parlament amb l'abstenció del PP que, segons la consellera, "sense esment a la correcció d'errors". "El PP no ha deixat passar l'oportunitat de fer de la mentida una arma política", ha afirmat.

stats