Parlament
Política Parlament 12/02/2024

Primera reunió postcrisi del grup parlamentari de Vox: "Hi ha un canvi de dinàmica"

Ribas evita reconèixer l'autoritat de De las Heras: "Només parl de les tasques del grup parlamentari"

2 min
Manuela Cañadas, Idoia Ribas i Sergio Rodríguez, aquest matí

PalmaEl grup parlamentari de Vox, que torna a tenir set diputats, s'ha reunit aquest dilluns per primera vegada després de superar la guerra interna que va amenaçar de dinamitar el grup les dues darreres setmanes. "Hi ha un canvi de dinàmica", ha assegurat la portaveu del grup, Idoia Ribas: "Hi ha un acord pel qual hem decidit que treballarem units". La diputada ha assegurat que es torna a la casella de sortida i totes les parts es mantindran en els seus càrrecs. Ribas, com a portaveu, i els dos diputats oficialistes que va intentar expulsar del grup, Gabriel Le Senne i Patricia de las Heras, com a president del Parlament i líder provincial del partit, respectivament.

Però tot i haver recuperat la cohesió del grup, Ribas ha evitat reconèixer l'autoritat de De las Heras com a presidenta de Vox Balears. "Coneixen la meva posició personal", ha dit en referència a la posició dels cinc diputats díscols, que havien acusat la dirigent de manca de lideratge. En aquest sentit, Ribas ha remarcat que "fa més de vuit mesos" que es va "desvincular completament de l'estructura orgànica" de Vox: "Només parl com a portaveu del grup i les tasques d'aquest grup parlamentari". Tampoc ha volgut pronunciar-se sobre la seva voluntat d'apartar Le Senne de la presidència, el principal motiu pel qual se'l va intentar expulsar del grup: "És un capítol tancat".

Tot i insistir que hi ha un "canvi de dinàmica", Ribas no ha concretat en què consisteix. "Teníem uns objectius, que eren que ens deixassin treballar", ha explicat. En aquest sentit, ha carregat contra la premsa, a qui ha acusat d'alimentar "estira-i-arronses" i parlar de "presidència i de lluites d'egos", i ha negat que els cinc díscols fossin "trànsfugues" en "cap moment". Durant la crisi oberta al grup parlamentari, la portaveu es va comunicar amb la premsa a través de dues declaracions al Parlament en què no va admetre preguntes dels periodistes i un comunicat. "He fet entrevistes", ha justificat: "Una altra cosa és que els mitjans s'hagin inventat coses on no hi són".

En el mateix sentit, la portaveu del grup parlamentari ha insistit que "els ciutadans de les Balears en cap moment han tingut el perill que aquest Govern es trencàs", i ha defensat que "tots els integrants del grup parlamentari, des del principi, hem manifestat que continuaríem donant suport a l'acord d'investidura".

stats