Parlament
Política Parlament 18/10/2022

El PP evoca Margaret Thatcher en el Parlament en plena crisi de Liz Truss

La portaveu adjunta popular, Núria Riera, ha citat l'antiga primera ministra britànica per criticar les polítiques econòmiques del Govern

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela

Palma"Com deia Margaret Thatcher, el socialisme s'acaba quan s'acaben els doblers". Aquesta frase l'ha pronunciada aquest dimarts en la sessió de control al Govern la portaveu adjunta del PP, Núria Riera. La declaració ha provocat immediatament el rebombori de tota la Cambra, ja que l'actual premier britànica, Liz Truss, ha esborrat del mapa el seu pla fiscal, molt influït per les polítiques de Thatcher, i la seva continuïtat està enlaire després de poc més d'un mes al capdavant del govern del Regne Unit.

"Menciona Thatcher quan ahir la primera ministra va demanar perdó per les polítiques de Thatcher, no sap el que diu", ha replicat el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela. El també portaveu del Govern ha utilitzat la crisi de Truss en més d'una ocasió per fer veure el fracàs al Regne Unit de les polítiques fiscals que, en certs aspectes, propugna el PP. "Volen desmantellar l'estat del benestar per dir que no es poden apujar les pensions", ha criticat Negueruela.

El PP ha endurit el to contra el Govern. "Els preocupen més les coes dels rics i les grans fortunes que les coes de la fam", ha assenyalat la portaveu del PP. Riera s'ha escudat en el fet que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va visitar el mercat de Pere Garau un dia després de reclamar les rebaixes fiscals per a aliments de primera necessitat i, en canvi, el president del govern, Pedro Sánchez, no ho va fer quan va venir a anunciar el règim fiscal. Així i tot, Negueruela ha recordat que és el PP "qui està en contra de l'impost a les grans fortunes" o "suprimeix l'impost de patrimoni".

En una altra pregunta de control de la diputada del PP, Salomé Cabrera, el conseller de Model Econòmic ha reclamat que "els treballadors sempre han de cobrar millors salaris". Cabrera ha criticat que a les Balears "hi ha treballadors pobres". "En dos anys, els treballadors han perdut més poder adquisitiu que en la recessió", ha indicat. Negueruela ha presumit de les polítiques del Govern, amb una reducció de la taxa de temporalitat del 40% a l'11% des del 2015, o també en el cas de la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 1.000 euros en l'àmbit estatal, "amb el vot en contra del PP".

stats