Cas Koldo
Política Parlament 29/02/2024

El Govern nega "pressions" i haver tingut cap contacte amb l'empresa de les mascaretes

Costa assegura que només alguns tècnics en varen rebre representants per comprovar el material

2 min
El vicepresident del Govern, Antoni Costa, i la presidenta, Marga Prohens

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha negat que l'actual Executiu hagi rebut "pressions" per part de cap dels implicats en el contracte de venda de mascaretes per 3,7 milions i que s'està investigant. "Puc afirmar amb total rotunditat que cap alt càrrec de l'IB-Salut i del govern actual s'ha reunit mai amb cap d'aquestes persones", ha assegurat.

El vicepresident ha fet aquestes declaracions després que sortís a la llum una interlocutòria que apunta que Koldo García, exassessor de l'exministre de Transports, José Luis Ábalos, va planificar una reunió amb el portaveu del PP, Miguel Tellado, per contactar amb l'actual presidenta, Marga Prohens. Costa ha assegurat que en el marc del procediment administratiu iniciat per l'Administració balear, "certs funcionaris varen tenir contacte tècnic amb membres de l'empresa", però en cap cas alts càrrecs ni membres de l'Executiu. "La confiança d'aquest Govern amb els funcionaris és total i absoluta", ha remarcat Costa, que tot i això ha admès desconèixer si aquests tècnics varen poder rebre pressions. Com va explicar el director general de l'IB-Salut, Javier Ureña, aquests contactes es varen produir a l'inici de l'expedient de reintegrament a l'agost de 2023, quan representants de l'empresa que va vendre les mascaretes varen visitar els magatzems on es guardava el material sanitari descartat.

"Qui n'hauria de donar explicacions és l'anterior Govern", ha insistit el vicepresident, que ha exigit saber "amb qui" de l'anterior Executiu va contactar la trama i si és l'expresidenta, Francina Armengol. També s'ha demanat "com es poden trigar tres anys a reclamar l'import per unes mascaretes defectuoses". Per la seva banda, fonts properes a la presidenta del Congrés han insistit que "mai" no va parlar amb Ábalos sobre les mascaretes del cas Koldo ni de la reclamació que va iniciar per sol·licitar la devolució d'una part de l'import del contracte.

El PSIB acusa Prohens de "teixir una xarxa de desinformació"

Per la seva banda, el portaveu del PSIB al Parlament, Iago Negueruela, ha acusat Prohens de "teixir una xarxa de desinformació" per "atacar un govern digne", en referència al d'Armengol. Ha exigit a la presidenta que doni explicacions perquè de la interlocutòria del jutge s'entén, al seu entendre, que l'Executiu "va fer caducar l'expedient" de reclamació de l'import de les mascaretes, encara que el Govern nega que el procediment hagi caducat i assegura que es troba en fase d'al·legacions.

De la mateixa manera, Negueruela ha assegurat que de les escoltes a Koldo García es dedueix que el PSIB va fer la reclamació "dins del procediment legal", i que per això alguns dels investigats titllen els responsables de l'anterior Govern de "fills de puta". "Qui ha de donar explicacions és el PP i un Govern que s'ha acostumat a mentir des del primer dia", ha remarcat Negueruela.

stats