Immigració
Política Parlament 13/09/2022

El Govern defensa la seva gestió amb l'arribada de pasteres davant els atacs de la dreta

El Pi i el PP han criticat en les darreres hores "l'arribada massiva d'immigrants" al llarg del passat cap de setmana, i l'Executiu remarca que "la culpa és de la guerra i la pobresa"

2 min
La consellera de Presidència, Mercedes Garrido

PalmaDavant el fet que el passat cap de setmana hagin arribat 22 pasteres a les Balears amb quasi 400 persones provinents del nord d'Àfrica, El Pi i el PP han tret aquest tema en les darreres hores per criticar la gestió feta des del govern estatal i illenc. Així i tot, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha recordat que el Govern no té cap competència en el control de fronteres i ha remarcat "la coordinació" amb l'executiu espanyol "perquè quan arriben les pasteres puguin ser atesos en les millors condicions possibles".

Aquest dilluns, en les rodes de premsa parlamentàries, el portaveu de la formació regionalista, Josep Melià, feia incís en "l'arribada massiva d'immigrants", i criticava "la desídia absoluta" per part de l'Estat. "Fan falta respostes contundents, reclamam que s'apliqui la llei, els que han entrat il·legalment han de ser retornats de manera immediata als seus llocs d'origen", va explicar.

Per la seva banda, aquest dimarts en una pregunta de control dirigida a Garrido, la diputada del PP Núria Riera ha posat l'ull en el fet que, tot i haver-se activat protocols per fer front a aquesta situació, aquest any han arribat 1.400 immigrants a les Illes amb pasteres. "Què ha fet el Govern?", ha demanat. Garrido li ha recordat que l'Executiu no té competències en el control de fronteres, ja que recauen en l'Estat, tot i que "ens hem coordinat amb el govern espanyol perquè quan arribin les pasteres puguin ser atesos en les millors condicions possibles".

Així, la consellera ha retret la manera de posar el focus per part de la dreta. "No es fiquen dins una barca per capritx, sinó per necessitat i per cercar una vida millor, hauria de tenir empatia", ha indicat. En la seva rèplica, Riera s'ha centrat en el fet que el president del govern, Pedro Sánchez, s'ha apropat al Marroc per millorar les relacions diplomàtiques en detriment d'Algèria "i el principal control d'arribada d'immigrants". "La dada desmunta el relat, és un problema complex, però no es pot negar la realitat", ha incidit.

Finalment, Garrido li ha retret que el PP balear només posi l'ull en la situació de les Illes, ja que "la ruta oberta des d'Algèria arriba a la Regió de Múrcia o Andalusia", comunitats governades pels populars. "Fa més de vuit anys que la ruta està oberta, quan a l'Estat governava el PP. En donam la culpa a Mariano Rajoy? No, la culpa és de la guerra i la pobresa", ha conclòs la consellera.

stats