05/03/2023

Victòria curta i merescuda de l’Elx

2 min

L’aniversari dels 107 anys d’història no ha caigut gens bé al Mallorca. Ni tampoc totes les expectatives creades entorn del partit que havia de disputar contra l’Elx: que si era, i és, el coer de la classificació, que si és el més golejat, que si no havia guanyat cap partit a fora camp i només un en tota la temporada... Massa coses en teoria a favor dels mallorquinistes, que se n’han anat en orris als darrers deu minuts d’un partit mal gestionat.

L’Elx ha guanyat bé, de manera legal i merescuda, perquè encara juga a la Primera Divisió i en aquesta categoria, com s’ha comprovat moltes vegades, qualsevol pot guanyar qualsevol. El mateix Mallorca ha estat protagonista de resultats inesperats, com els sumats davant el Madrid, l’Atlètic o el Vila-real, sense anar més enfora. Semblava que els mallorquinistes ho tenien tot a favor, però els partits s’han de jugar, disputar i competir. L’Elx, tot i semblar un equip desnonat, té bons jugadors que manegen bé la pilota, però que possiblement perdrà la categoria, perquè amb el de Palma només ha guanyat dos partits en tota la temporada.

El Mallorca ha fet una primera part més que correcta, però amb mala punteria. Ha sortit amb clares intencions de resoldre el partit possiblement de manera un poc precipitada. Semblava que el pla era posar distància aviat, però l’Elx ha ajustat millor les línies a la segona part, durant la qual els mallorquinistes no han existit.

La segona derrota consecutiva i primera des del mes d’octubre no arriba en un bon moment i no es pot justificar amb la intervenció del VAR, perquè just hauria suposat un trist empat. De tota manera, les decisions dels àrbitres des de la sala del vídeo a vegades són incomprensibles i només fan que embullar el joc i els jugadors. En l’acció del gol de Muriqi, és possible que hi hagi falta de Maffeo, però la jugada del lateral mallorquinista queda molta enfora del gol del kosovar. Comptat i debatut, tot queda en comentaris de tasser de cantina que no van enlloc. La realitat és que el coixí que té el Mallorca comença a perdre blens de llana, perquè els rivals que estan en zona de descens comencen a espavilar-se. Sense anar més enfora, el Cadis i el Getafe tragueren bons resultats a la darrera jornada.

Els de Javier Aguirre —que diu que no es queixa dels àrbitres, però que no deixa de parlar-ne, amb respecte això sí—, comptant amb la baixa del golejador Muriqi per acumulació d’amonestacions, tindran un examen potent la pròxima jornada amb la visita de la Reial Societat, un equip que aspira a la Champions.

Periodista
stats