01/10/2021

Rodalies, ja n’hi ha prou

1 min

El servei de Rodalies Renfe a Catalunya ja fa dècades que està molt per sota de les necessitats de la societat a la qual presta el servei, molt especialment dels centenars de milers de treballadors que el fan servir cada dia per anar a la feina. N’hi ha prou de repassar la llista de dies de qualsevol any en què hi ha hagut alguna incidència.

Aquests dies, els usuaris de Rodalies Renfe estan sent maltractats per les conseqüències d’una vaga de maquinistes desproporcionada que continuarà encara deu dies més. La vaga, en part, és preventiva contra l’eventual traspàs del personal a la Generalitat. Desproporcionada quan se sap que no estan en risc els drets laborals adquirits, entre els quals els sous i la mobilitat a tota Espanya, i com si centenars de milers de treballadors de l’Estat no haguessin passat a dependre de la Generalitat. No sabem com serien les Rodalies en mans del govern català, però el que segur que sabem és que ens mans de l’Estat, governi el PSOE o el PP, l’usuari de Catalunya rep una prestació deficient, perquè per més bona voluntat que hi posin els treballadors, quan no hi ha inversions sostingudes i significatives és impossible donar un bon servei.  

Ja fa massa temps que dura la broma de Rodalies a Catalunya. Després, els cotxes han de portar una etiqueta ambiental de la DGT, la Generalitat cobra un impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica i l’Àrea Metropolitana limita la circulació per antiguitat de segons quins cotxes. Però ¿com volen que la gent no agafi el cotxe o l’autobús i contamini si el tren no és una alternativa real?

stats