L’HOSPITALET DE L’INFANT I LA VALL DE LLORS
Opinió 12/11/2022

Un paradís natural per als amants de la muntanya i el senderisme

Descobrim el ric patrimoni natural i cultural de L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

REDACCIÓ
2 min
Un paradís natural per als amants  de la muntanya i el senderisme

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un lloc ideal per descobrir amb tota la família pels seus atractius de mar i muntanya. Els seus arenals, tranquils i extensos, permeten gaudir del millor de la platja en un entorn natural durant tot l’any. A més, disposa d’una àmplia xarxa de camins que permet conèixer la muntanya mediterrània i els petits nuclis de l’interior del municipi. Aquesta segona proposta esdevé especialment atractiva durant la tardor i l’hivern, ja que la proximitat amb el mar fa que les temperatures de la destinació siguin ideals per practicar el senderisme.

A més, l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors atresora un patrimoni històric en què destaca l’hospital gòtic del Coll de Balaguer. De fet, el municipi ofereix regularment visites guiades i gimcanes familiars a l’edifici, que data de l’any 1344 i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Des del mes de novembre i fins a l’11 de desembre, també s’oferiran visites guiades al centre d’interpretació de l’oli, més conegut com Molí de l’Oli de Vandellòs (més detalls a www.culturaalabast.cat).

A poca distància de les platges, es poden recórrer els nombrosos senders, a peu o amb bicicleta. I és que l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un paradís senderista amb una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 km. Per aprofitar aquesta xarxa, l’Ajuntament va editar un plànol amb 14 rutes de diferents dificultats, algunes de les quals tenen un caràcter familiar i lúdic com el sender litoral del Jonquet. Altres rutes destaquen per les fantàstiques panoràmiques que ens ofereixen. Visitar espais com la Cova del Nadell, els estrets del riu Llastres o la Cova de la Portadora han esdevingut excursions obligades per als amants del senderisme i la fotografia.

El vessant més interior de la destinació disposa de diferents nuclis que fan més atractiu el descobriment del municipi. En aquest sentit, Vandellòs, Masriudoms i Masboquera són bons punts de partida o tornada en cas de recórrer els camins que ens poden transportar a indrets com Remullà, la Mola de Genessies o la Masia de Castelló.

La Masia de Castelló és un poble medieval abandonat que s’ha anat recuperant a poc a poc, gràcies a l’Associació i a l’Ajuntament. Actualment, cobra vida en diversos moments de l’any amb activitats com el Pessebre dels Estels, que enguany se celebrarà els dies 10, 11, 17 i 18 de desembre. A més, és un indret idoni per fer-se una idea de com es vivia fa 100 anys.

Més informació a www.hospitalet-valldellors.cat

stats