20/06/2022

Lambán, nou rècord olímpic

2 min

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha establert un nou rècord olímpic en la disciplina d’atiar l’espantall de l’anticatalanisme en benefici electoral propi. I és un rècord que té mèrit, perquè la llista d’especialistes en aquest esport és llarga i està formada amb el millor de cada casa.

En concret, Lambán ha preferit guanyar les eleccions abans que tres valls del Pirineu d’Osca i la ciutat de Saragossa poguessin ser la seu d’uns Jocs Olímpics d’Hivern, fita que han provat en solitari en diverses ocasions i no han aconseguit. Davant l’estupefacció dels tècnics del govern aragonès, del COI i del COE, Lambán ha anat baixant en eslàlom, ha dit primer que sí i després que no, i com diuen al COE, si ara li diguessin que sí a alguna de les seves demandes, "se n’inventaria una altra".

Si el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, també socialista, hi ha intervingut, no ha tingut cap èxit. I què dir de Pedro Sánchez, a qui un president autonòmic del seu partit acaba de sabotejar públicament un projecte amb projecció internacional de l’agenda del retrobament. A tots els que, començant per la Corona, es fan la foto amb els èxits de l’esport espanyol, els sembla acceptable el que ha passat? Quan a l’alemany Thomas Bach, president del COI, li han explicat que els problemes els ha posat la part espanyola i no la catalana, no ha entès res.

La jugada de Lambán no pot ser més provinciana i verinosa, i ha acabat de rematar un projecte que feia arrufar el nas pel que tenia de vell, però que hauria estat una bona oportunitat de desenvolupament si s'hagués fet amb sentit comú.

stats