28/01/2023

La inoperància ofensiva del Mallorca

2 min

Quan els jugadors del Mallorca surten al camp i comencen a encalentir, ja perden per un a zero. Aquesta és la constant dels darrers partits disputats a fora i que, lògicament, han acabat amb tres derrotes consecutives. A Cadis, s’ha repetit més o menys la imatge de Getafe i, encara que ha millorat un poc, només un poc, a la segona part, els mallorquinistes han estat incapaços de redreçar el dos a zero que assenyalava el marcador en el descans. Aquesta vegada la cara B del Mallorca en els segons temps no ha funcionat. I això que Javier Aguirre ho ha intentat de totes les maneres: fent canvis tàctics i posant tots els jugadors que permet el reglament. Amb el marcador en contra, el Mallorca exhibeix tota la seva incapacitat ofensiva. Si els mallorquinistes arribessin a atacar tan bé com defensen, segurament parlaríem d’un altre resultat. Però la inoperància per crear jugades d’atac és realment alarmant i d’aquesta manera és molt difícil guanyar partits.

Tot i que queda la segona volta completa del campionat, deixar-ho tot a la “màgia” de Son Moix per sumar punts no creiem que sigui una bona idea. Davant un suposat rival directe per la permanència, com és el Cadis, el Mallorca no ha pogut ni empatar. Ha tingut poques idees al centre del camp i a l’àrea rival, on no han generat cap jugada de perill real. I aquí és quan apareix el damnificat Muriqi. L’internacional kosovar és una illa que no rep cap pilota en condicions de ser jugada. Muriqi, com la resta de l’equip, està molt espès i, si no és a pilota aturada, no hi ha res a fer. A més, el seu col·lega, Kang In Lee, tampoc no ha tingut gens d’encert. Les aportacions dels jugadors suplents han estat inútils: ni Kadewere ni Ángel ni Amath no han compost el desgavell ofensiu. Els jugadors ho volen arreglar, però ni poden ni en saben més.

És evident que Aguirre té feina si, a més de defensar un resultat, vol intentar marcar algun gol. La pròxima jornada no ofereix el millor visitant per intentar millorar les coses, o sí. Diumenge a la mateixa hora, a les dues, veurem a Son Moix l’actual campió de lliga, que es mostrarà amb la clara intenció de seguir l’estela del Barça, que continua al capdavant de la classificació, encara que amb més pena que glòria. El Mallorca haurà de competir al màxim i el Madrid no hauria d’estar gaire fi. Per a aquest partit, a més a més, Copete serà baixa per acumulació d’amonestacions.

Periodista
stats