L'OBSERVATORI
Opinió 23/04/2015

Tranquil·litzar-se o posar-se histèric

El Mallorca afronta un duel primordial contra el Tenerife després de la transformació defensiva de l'equip a Alcorcón

2 min
Miquel Soler dóna instruccions durant partit a Son Moix. / ENRIQUE CALVO

PalmaD'ençà que Miquel Soler seu a la banqueta del Mallorca, l'equip només ha estat capaç de mantenir la porteria a zero en dues ocasions: en el primer duel que els vermells disputaren amb el català dirigint-los, contra el Recreativo de Huelva, que va acabar amb empat a zero, i el darrer que el Mallorca ha disputat, contra l'Alcorcón, que també finalitzà amb el mateix marcador que figurava en el principi del partit.

Després de nou partits intentant que l'equip es defensàs amb la possessió de la pilota, lluny de la seva àrea i amb la vista posada en la porteria rival, Soler va deixar de banda el seu manual i a Alcorcón va presentar un equip construït des de la defensa i per a la defensa. Cinc defenses i dos pivots defensius.

Construir solidesa, generar confiança. Després de sumar 2 punts dels darrers 18 posats en joc, l'equip necessitava posar punt final a la sagnia de punts que patia i, almenys, no es va perdre. Què ha passat al tècnic per renunciar als pilars bàsics del seu manual? Ho havia de fer després de nou partits?

És difícil d'entendre malgrat que Soler repeteixi que no planteja els partits pensant a defensar o a atacar. Que més o menys la proposta de l'equip sempre és similar, tal com ha recordat en la roda de premsa prèvia al duel contra el Tenerife de dissabte. Ha afirmat que la diferència està en els errors propis, en els errors del Mallorca.

Ara, la pregunta que m'assalta és si mantindrà l'aposta de la solidesa a Son Moix. El de dissabte contra el Tenerife és un partit primordial per tranquil·litzar-se, o per posar-se histèric. Els canaris sumen els mateixos punts que els mallorquins i una nova derrota el deixaria sentenciat.

stats