23/04/2023

Dues victòries consecutives i quaranta punts

2 min

Després d’una primera part lamentable i que ens recordava els pitjors partits, el Mallorca ha reaccionat a la segona, ha capgirat el marcador en contra –el Getafe ha marcat en el minut23– i s’endú la segona victòria consecutiva. Tot això es resumeix en la suma de quaranta punts a la classificació i quedar a deu de la zona de descens.

Javier Aguirre, entrenador del Mallorca, és fidel al tòpic d’allò que funciona no es toca. El tècnic mexicà ha alineat de principi els mateixos jugadors que guanyaren a Vigo, però l’experiment no li ha sortit gens bé, perquè el primer acte ha estat desastrós. Aguirre ha recuperat el lateral esquerre, Jaume Costa, i l’ha fet jugar a la seva posició, desplaçant Pablo Maffeo a la dreta i deixant les coses al seu lloc, com en tota la temporada. Evidentment, els canvis han estat molt efectius: el Mallorca aconsegueix l’empat ben aviat a través de Kang In Lee –que sense cap dubte ha estat el millor– i a partir d’aquí creu en les seves possibilitats. Raíllo marca a la sortida d’un córner i fa el dos a u, i torna a aparèixer el Mallorca més pràctic i defensiu, aplicant la fórmula que ha donat els millors resultats a l’entrenador.

El Getafe ha tengut la pilota, ha controlat el joc al centre del camp, però no ha tengut cap oportunitat ni tan sols per empatar. Una vegada més, els tres centrals, Raíllo, Valjent i Hadzikadunic, han posat en pràctica la millor concentració per desfer qualsevol possibilitat de l’equip de Quique Sánchez Flores. El Mallorca ha defensat el tresor dels dos gols i ha arrodonit la victòria amb un tercer gol del jugador de més talent de l’equip. El sud-coreà Kang In Lee ha pegat una correguda de més de mig camp i ha fet el tercer gol i el seu segon particular (primer doblet), que significa deixar el Mallorca virtualment amb la permanència assegurada. El gol de Kang In Lee, a més a més, ha arribat en el minut noranta-cinc i quan les forces eren més aviat escasses. Un contraatac i un gol magnífics per segellar una victòria més que interessant per afrontar dos partits de pinyol vermell: dimecres, viatge al Metropolitano del 'Cholo' Simeone, i dia primer de maig, rebuda a Son Moix de l’Athletic Club d’Ernesto Valverde, un equip que intenta classificar-se per competir a Europa. 

Periodista
stats