31/03/2023

Crisi de joc i d'idees en el Mallorca

2 min

Una bufanda d’un aficionat a Son Moix rememorava temps millors: “Setze anys a Primera” deia el brodat. I d'això es tracta, devia pensar el seguidor mallorquinista; de seguir una temporada més a la màxima categoria encara que sigui sense fer ni una mica de futbol. Perquè aquest és el problema de l’equip de Javier Aguirre; el poc o nul futbol que crea durant tot el partit.

Davant l’Osasuna, dissortadament no ha estat una excepció i el Mallorca ha restat inèdit una vegada més davant la porteria contrària. Ni una rematada entre els tres pals en els més de noranta cinc minuts que ha durat l’avorrit partit. Llevat de les dues rematades de l’Osasuna en el tram final i que ha neutralitzat Rajkovic, evitant la derrota, el partit ha estat un despropòsit en tots els sentits. Fins que ha arribat l’actuació desafortunada de Copete amb tres faltes consecutives i una quarta que l'ha enviat a la dutxa directament amb targeta vermella. El central del Mallorca ha passat de ser un jugador important a tenir un rol i una actitud difícil d’explicar. Copete ha deixat l’equip en inferioritat quan faltaven vint-i-cinc minuts i a partir d'aquí el partit ha canviat a favor de l’Osasuna que, sense fer res de l'altre món, n'ha tingut dues oportunitats clares per desfer l'empat.

Per sort dels mallorquinistes, ha aparegut la figura de Rajkovic per desbaratar les dues úniques rematades entre els tres pals de tot el partit. El porter serbi s'està convertint en la figura del Mallorca vista la inútil i desafortunada actuació de Muriqi en les darreres jornades. L’internacional kosovar fou substituït i sembla que el canvi no li ha caigut gens bé. El cert, però, és que Muriqi ha baixat el rendiment i de cada vegada està més desencertat davant porteria.

És evident que el Mallorca es troba en un mal moment i en una crisi de joc, on han desaparegut les idees ofensives. Si no apareix Kang In Lee amb el seu talent, no hi ha ningú capaç de crear el més mínim perill a l’àrea rival. Queda pendent per saber si la lesió que ha patit el privarà de jugar a Valladolid, diumenge que ve una altra vegada a les dues del capvespre. Un partit que es perdran tres jugadors: Baba, Gio i Copete. Veurem quina serà la versió dels mallorquinistes a Pucela després de perdre en els sis darrers desplaçaments. Les alarmes no estan enceses, però poc els falta.

Periodista
stats