01/02/2023

Canvi d’agulles al Parlament

2 min

Que el govern de la Generalitat disposi de pressupostos per a aquest 2023 és una molt bona notícia per a tothom. Això sí, hauria estat una millor notícia si no hagués hagut de fer-se esperar ni un sol dia, però Esquerra necessitava metres per frenar després d’haver escenificat que als socialistes ni aigua, i el PSC volia setmanes per tenir tothom pendent del seu sí o del seu no, mentre desfullava la margarida amb delectació al centre d’un escenari que ocupava en solitari perquè Junts s’havia esborrat de la representació, tot i que el primer esborrany de pressupostos l’havia elaborat el conseller Giró.

Des del punt de vista polític, els electors que van anar a votar el 2021 perquè el Parlament disposés d'una majoria independentista deuen estar en mode “ja m’han vist prou”, encara que a hores d'ara ja no els estranyi res. S’acaba de fer oficial el canvi d’eix al Parlament. Perquè per més que Aragonès i Illa limitin l’acord als pressupostos, a ningú no se li escapa que els uns i els altres han apuntalat les respectives estabilitats de Barcelona i Madrid.

Esquerra s’empassa el gripau de la B-40 (de mida considerable), però el sacrifici val la pena quan el premi és un any més de legislatura, pel cap baix. I també ha d’empassar-se tuits com els del reaparegut José Zaragoza, que amb la seva delicadesa habitual recorda que “ERC no tindrà referèndum, però sí que tindrà B-40, Hard Rock i ampliació de l’aeroport”, allò que Manel Vidal va definir com “carreteres, avions, casinos i majorets”.

Amb tot, ja veurem en què queda un acord d’infraestructures que en bona part depèn del govern d’Espanya, sobretot pel que fa a l’aeroport del Prat, on és Aena la que fa i desfà.

stats